Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на

...
Премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, съобщиха от пресцентъра на
Коментари Харесай

Борисов пристигна в Брюксел за срещата на върха на ЕС

Премиерът Бойко Борисов дойде в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

В Главната квартира на НАТО в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов ще организира среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Двамата ще осъдят партньорството в региона на защитата и сигурността в границите на НАТО, провокациите пред сътрудниците в Пакта и осъществяването на финансовите им задължения за повишението на вложенията в груповата защита. В рамките на диалога българският министър председател и генералният секретар на Алианса ще се спрат и на задълбочаването на индустриалното съдействие в региона на защитата.

Чрез политиката и дейностите на българското държавно управление страната ни остава мощно зает и предан съдружник на Северноатлантическия Алианс, написа канал 3. В този подтекст България отдели над 3 % от Брутният вътрешен продукт за защита през актуалната година, което ни слага на второ място след Съединени американски щати в НАТО. Бюджетът за бранша още веднъж ще бъде висок и през 2020 година

 По-късно Бойко Борисов ще взе участие в съвещание на Европейския съвет в Брюксел. На него държавните и държавни ръководители ще обсъдят изменението на климата и дълготрайния бюджет на Европейски Съюз, както и Брекзит и подготовката за договарянията по бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Обединеното кралство след отдръпването му.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР