Премиерът Бойко Борисов предложи на Кабинета да забрани на частни

...
Премиерът Бойко Борисов предложи на Кабинета да забрани на частни
Коментари Харесай

Борисов: Само Български пощи ще разпространяват печатни издания в страната

Премиерът Бойко Борисов предложи на Кабинета да забрани на частни компании да се занимават с разпространяването на печата на територията в цялата страна и разпореди задачата на " Български пощи " . Решението беше гласувано на Минситерски съвет. За това заяви самият Борисов във Фейсбук.
Премиерът стимулира предлагането си с апела на Reporters sans frontières / Reporters Without Borders / RS, които преди дни бяха в София. Той разгласи, че макар че не съумял да се види с тях поради Съвета на Европа, ги слушал " деликатно " и " единственото, което страната може да направи " в тяхна поддръжка и в покдрепа на свободата на словото е да не оставяме частници да вършат разпространяване ".
Затова тази връзка през днешния ден взехме решение за възлагане на “Български пощи ” ЕАД да прави активността по разпространяване и продажба на печатни издания на територията на страната. “Български пощи ” са 100% държавни и имат достъп до всички обитаеми места и по този начин ще подсигуряваме, че всяко издание, че отиде там, където желаят да го прочетат ", стимулира предлагането си Борисов.
Тук можете да видите цялото изказване на премиера Бойко Борисов при започване на съвещанието на Министерския съвет.
Сподели с твоите другари
Министър-председателят благодари на всички, които са работили през годините за отпадането на Механизма за инспекция и съдействие. " Включително и на Сергей Станишев ", добави той при започване на съвещанието на Кабинета в Министерски съвет.
Отпадането на мониторинговия отчет на Европейска комисия е триумф за цялата страна. " Благодаря на всики, които направиха тъй че да имаме добър отчет за България. Съжалявам, че някои  политически наши съперници реагират все едно нещо неприятно се е случило. Било подарък за държавното управление. Никъде на споделят правителстовото или Борисов, или който и да било, споделят България. Утре ще дойдат да управлят - ще имат една страна, която не е под ударите на механизми. А това, което ще продължи в Европа да се прави - всички страни да бъдат следени за върховенството на закона, свободата на медиите и демокрацията. Оновните правила на Европейски Съюз. Случи се нещо хубаво за България. Но даже отделянето ни от Румъния не е хубаво, тъй като би трябвало да вървим съседите, Балканите дружно, с цел да има разцвет този район ", сподели Борисов.
" Отпадането на механизма е нещо положително, само че това би трябвало да ни окуражи още повече, още повече всеки ден, всеки час да се бориме за върховенството на закона, за битката с корупцията, контрабандата и това, което към днешна дата са отчели, че се прави добре, само че ние, които постоянно сме били сериозни към себе си - знаеме, че още не сме идеални. Трябва да поставиме още спомагателни старания. ", приключи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР