Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в парламента, съставена от

...
Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в парламента, съставена от
Коментари Харесай

Премиерът: Работна група в парламента да предложи решение по казуса Олимпик

Премиерът Бойко Борисов предлага работна група в Народното събрание, формирана от специалисти от всички политически групи, да разиска и предложи решение за това по какъв начин да бъдат обезщетени 200 000 български жители, които пострадаха от банкрута на кипърската застрахователна компания " Олимпик ". Това Борисов направи в изявление в пленарна зала по време на изключителното съвещание на Народното събрание.

Нека поработят специалистите, да уеднаквят термините, и да се съгласят какво да се направи - от кое място да се вземат парите за обезщетение на тези 200 000 души, съобщи Борисов. По думите му оставката на Ралица Агайн, без значение дали ще се поддържа или не, не взема решение съществените въпроси.

„ Предлагам оставката да се одобри, с цел да не излезе тука, че Българска социалистическа партия желае да помогне на тези 200 хиляди души, наранени от „ Олимпик ", а другите партии не желаеме това да се случи, а то не е по този начин, тъй като би трябвало да забележим с какви пари ще го вършим. И в случай че го вършим би трябвало да забележим какъв казус ще бъде. При банките е ясно – банкрутирала банка по 100 хиляди лева, а тук не е ясно. Предлагам всяка партия да показа специалист, тъй като в този момент не можем да го решим. Нека тези специалисти да проработят в този момент, да уеднаквим версиите, да прочетем хубаво това, което написа, и специалистите да кажат от кое място могат да се вземат пари. И ние ще го създадем. Аз като приказвам с финансовия министър, той споделя, ние от този фонд не можем да даваме. Нека специалистите да създадат работна група, да излезе с предложение. Ще изготвим отчети от страна на полиция, на второ, на трето и ще вземем решение ", разяснява Борисов.

Имаме значителен проблем в застраховането, сподели още министър председателят. „ Това, което тези дни изисках от службите основно да кажат - ние имаме значителен проблем в застраховането ", сподели Борисов. По думите му има хора с по 300 и 400 коли, които застраховат в Румъния, в Италия, в Германия, в Гърция – с български регистрационни табели. Премиерът означи, че този проблем по този начин или другояче ще пристигна. Според него след такива изключителни съвещания нормално се свършва добра работа.

Премиерът акцентира, че КФН е самостоятелен орган и той не се е месил в тяхната работа. КФН е определена от Народното събрание и се регистрира пред него, напомни Борисов. " С Ралица Агайн не съм се виждал, не съм се чувал. Доклад при мен не е идвал ", съобщи Борисов. Той добави, че през вчерашния ден е извикал ръководителя на КФН, на ДАНС, министъра на финансите, с цел да разбере какво се случва в бранша.

„ Нашето място през днешния ден не е тук. КФН е определена от Народното събрание. КФН се регистрира пред Народното събрание. По каква работа вие сте ни извикали тук. Ние сме пристигнали с цялото си почитание и предлагаме следното: по никакъв метод не сме се месили ", сподели Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР