Премиерът Бойко Борисов, правосъдният министър Цецка Цачева и главният прокурор

...
Премиерът Бойко Борисов, правосъдният министър Цецка Цачева и главният прокурор
Коментари Харесай

Борисов и Цацаров обещаха да защитят Желяз Андреев

Премиерът Бойко Борисов, правосъдният министър Цецка Цачева и основният прокурор Сотир Цацаров организираха среща с Желяз Андреев и другите четирима българи, които Съединени американски щати желае да бъдат екстрадирани поради следствие за нарушение на комерсиалното ембарго със Сирия.
На срещата представителите на властта са срещнали петимата какви дейности са подхванати за отбрана на правата им. Борисов е уведомил Андреев и другите четирима българи, че ще предложи на Министерският съвет решение страната да поеме финансовите разноски при възможен правосъден развой в Съединени американски щати.
По време на диалога Борисов, Цачева и Цацаров са подчертали, че страната не слага под подозрение Договора за екстрадиция със Съединени американски щати, само че в това време правата на българските жители ще бъдат защитавани, оповестиха от държавната пресслужба.

Според основният прокурор Сотир Цацаров направените до момента разбори демонстрират, че не са налице всички предпоставки за екстрадицията на българите. Не е изпълнено главното изискване за това - съществуване на двойна наказауемост.
В момента текат съвещания сред българските и американски управляващи. На вчерашната си среща с американския дипломат Ерик Рубин Борисов е подчертал, че страната ще се ангажира с правата на българските жители. По думите на премиера и посланика, и участващите в консултациите сътрудници демонстрират схващане.

След срещата Андреев разяснява, че той и останалите се усещат по-спокойни след случилото се през последните 24 часа.
Вчера Борисов, Цацаров, Цачева и американския дипломат Рубин организираха среща в Министерски съвет. След нея стана ясно, че българите няма да бъдат арестувани, защото не ставало дума за " наложителен случай ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР