Премиерът Бойко Борисов поздрави екипите, работили по проекта за първия

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави екипите, работили по проекта за първия
Коментари Харесай

Бойко Борисов поздрави екипите, работили по първия български комуникационен сателит

Премиерът Бойко Борисов поздрави екипите, работили по плана за първия български информационен геостационарен спътник, оповестиха от държавната осведомителна работа.

„ БългарияСат – 1” беше сполучливо изстрелян нощес от ракетна площадка в Космическия център „ Кенеди” на НАСА във Флорида.

Сателитът сполучливо извършва плануваните маневри и разпростра слънчевите си панели по график. Очаква се на следващия ден „ БългарияСат – 1” да поеме към финалната си позиция в геостационарната орбита.

„ Това събитие подреди страната ни измежду 12-те в Европейски Съюз с най-значимо наличие в Космоса. Една страна е развита, когато нейната стопанска система е основана на знанието и когато от ден на ден нейни компании създават високотехнологични артикули и дават необятно налични новаторски услуги. С първия български геостационарен спътник ще бъдат обезпечени повече и по-качествени телекомуникационни услуги на Балканите и в други европейски райони, непосредствено до домовете ни”, показва министър-председателят.

Разработката на галактическия план е на българската компания „ Булсатком”, която е подкрепена при реализацията му от американски и други интернационалните сътрудници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР