Премиерът Бойко Борисов поздрави Алексис Ципрас и Зоран Заев, както

...
Премиерът Бойко Борисов поздрави Алексис Ципрас и Зоран Заев, както
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Договорът за спора за името отваря пътя на Република Македония към ЕС и НАТО

Премиерът Бойко Борисов поздрави Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и външните министри на Македония и Гърция, за подписания през днешния ден контракт сред двете страни.

Поздравявам министър председателите Алексис Ципрас и Зоран Заев, както и техните външни министри, за значимата и храбра крачка, която дружно направиха през днешния ден, написа във „ Фейсбук” министър председателят Бойко Борисов.
Скопие и Атина подписаха контракта за името Северна Македония (СНИМКИ И ВИДЕО) Церемонията се състоя в гръцкото село Псарадес на брега на Преспанското езеро
" Договорът за разногласието за името отваря пътя на Република Македония към Европейски Съюз и НАТО. България постоянно е подкрепяла нашата съседка по този път. Най-важното в този момент е жителите на всички страни на Балканите да схванат, че този контракт не води до териториални искания или бъдещи проблеми, а в противен случай - ще ни помогне да живеем дружно по-добре ", написа още Бойко Борисов.

Министрите на външните работи на Македония и на Гърция Никола Димитров и Никос Кодзиас подписаха през днешния ден контракта сред двете страни, с който се поставя край близо 27-годишния спор за името.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР