Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането

...
Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент правителството да съдейства за транспортирането
Коментари Харесай

Правителството обеща помощ за прибирането на тленните останки на Атанас Скатов

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент държавното управление да спомага за превозването на тленните остатъци на алпиниста Атанас Скатов от Пакистан до Сливен. Това стана ясно на среща на премиера Борисов с мениджъра на починалия планинар Мария Илиева, на която участваха вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

" Изразявам съболезнования към фамилията и околните на Атанас Скатов. Изказвам удивление пред силата на духа му. Такава воля и героизъм няма да бъдат забравени ", отбеляза Борисов. 

Мениджърът Мария Илиева изрази благодарност към премиера Борисов за ангажираността и съдействието, което е получила до момента персонално от него и от министър Захариева. Тя информира Борисов по какъв начин са минали последните часове от живота на алпиниста и съобщи, че е невероятно повода за гибелта на Скатов да е друга с изключение на скъсано въже. Тя изясни, че е имало цялостен сектор по върха, който не е бил обезопасен и се е наложило участниците в експедицията да създадат въже с плат от облеклата си. 

Българският консул в Исламабад е получил всички нужни документи от Министерство на вътрешните работи и Министерство на външните работи на Пакистан за превозването на тленните остатъци. Тъй като немската компания, която е застраховала Атанас Скатов преди експедицията, към момента отхвърля да изплати сумата по превозването, българското външно министерство е направило заплащане, с цел да може тленните остатъци на алпиниста да бъдат допустимо най-бързо върнати у нас. Всеки ден престой в Исламабад оскъпява разноските, се отбелязва в прессъобщение на осведомителната държавна работа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР