Премиерът Бойко Борисов отново управлява служебния джип, за да инспектира

...
Премиерът Бойко Борисов отново управлява служебния джип, за да инспектира
Коментари Харесай

Борисов: Много ми е кеф така - ниви, чакъл и после идва асфалтът


Премиерът Бойко Борисов още веднъж ръководи служебния джип, с цел да инспектира по какъв начин вървят ремонтните действия по построяването на Автомагистрала ''Европа''. Заедно с него пътуват зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

,,Много ми е кеф по този начин - първо ниви, след това трошляк и най-после идва асфалтът. Заради това се нервират другите, тъй като няма какво да покажат. Всичко това е за хората'', съобщи министър председателят Борисов и добави, че пътят към Ябланица би трябвало да бъде открит до 20 дни.

От своя страна министър Караниколов заяви, че безработицата в страната е на рекордно ниски равнища - към 4%. Той добави още, че за последната календарна година у нас са открити фабрики за към 300 млн. евро, като по този метод са се отворили работни места за повече от 7000 души.

По тематиката с задграничните вложения министърът на стопанската система разгласи, че упованията са до края на годината размерът им да доближи 2 милиарда евро.

,,Това, което направихме в региона на образованието, също доста притегля вложители в България. Българският бизнес става все по-конкурентен. В региона може би ние сме най-конкурентни за вложители. От началото на годината имаме към 15 нови инвеститора'', обясни още Караниколов.

По-късно министър-председателят се срещна от близко по какъв начин протича работният развой в цех за произвеждане на известна марка безалкохолни питиета.

,,Асфалът не се яде, само че посредством него се вършат фабрики и се получават заплати'', означи Борисов преди началото на обиколката му из индустриалния център.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР