Премиерът Бойко Борисов остро критикува политическите сили, които настояват за

...
Премиерът Бойко Борисов остро критикува политическите сили, които настояват за
Коментари Харесай

Борисов: Предстоят тежки времена заради пандемията. Светът продължава да се лута и няма решение

Премиерът Бойко Борисов остро подлага на критика политическите сили, които упорстват за по-строги ограничения за ограничение на ковид а у нас.

В началото на държавното заседание  Борисов предизвести, че системите няма да изтърпят, в случай че месеци наред се ползват икономическите ограничения за поддръжка.

" Тежките времена поради пандемия та с ковид предстоят. Светът продължава да се лута и няма решение, което да изпълняваме всички дружно ", сподели Борисов във връзка пандемия та.

" Като развита народна власт, хората могат сами да вземат решение, когато са добре осведомени. С помощта на медиите няма неинформиран човек ", сподели Борисов и особено благодари за това на средствата за всеобща информация. " Интересни са ми сътрудниците вдясно, когато споделят, че би трябвало да въведем карантина в градовете. "

" Да имало заповед, да стискаме хората отново у тях. Считам, че не е редно. Какво излиза, че в случай че има заповед и диктат, ще изпълняваме. Ако е със заповед и е фашизъм - окей. Ако би трябвало обаче сами да си го изпълняваме, тогава ни е комплицирано ".

" Като има заповед да не се пътува, ще има кого да псуваш, нагледно казано. Ние не сме задължили никой да върви на бар или на мач. Същите тези, които споделяха, че маските са, с цел да ни запушат устата, в този момент споделят да затваряме ", сподели министър председателят. " Заповедта се написа за минути и се затваря ", уточни той.

Актуализираните проекти за приходите в страната вървят с положителни темпове, само че същинската рецесия ще настъпи следващата година и в края на тази година, счита Борисов. " Демокрацията е освен права, а и отговорност. Нищо не подсказва, че сме преодолели рецесията – и от здравна, и от икономическа позиция ", сподели Борисов и добави, че се учудва на сътрудниците от опозицията, които споделят, че ще се оправят по-добре. " Трудното е да се научим да живеем и да работим с мисълта, че този вирус е сред нас. Ако не го създадем, няма да устоят финансовите и медицинските системи ", сподели министър председателят.

" Демокрацията е освен права, само че и отговорност ", сподели министър председателят и разяснява за какво не се издават заповеди за стягане на ограниченията.

" Всеки от нас е осведомен, че дезинфекцията, носенето на маски и дистанцията са единственото, което защищава от болестта. Какво излиза, че в случай че има заповед и диктат ще изпълняваме, а когато знаем всичко това без заповед няма да го изпълняваме. Защо е нужна заповедта? За да кажат, че някой ги затваря, да им запуши устата – дали да отидеш на мач, дали да отидеш на бар, дали да отидеш на ресторант, на спектакъл, на кино е избор на всеки един човек, знае за риска ".

И за заплахите пред стопанската система приказва Борисов , в случай че се затворят цели браншове:

" Тежките времена предстоят, някой ще каже, ами като предстоят, за какво не ни затвориш отново. Само че забравихте, че единствено преди един месец ние си говорихме за цели браншове в стопанския живот, които банкрутират. Няма да устоят системите – финансовите, социалните – месеци наред, в случай че се върви със 60 на 40, 80 на 20 и да няма доходи. Тогава ще се разпадне държавността, като не останат пари за пенсии, за заплати, за главните браншове. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР