Премиерът Бойко Борисов нареди мерки за подобряване на безопасността на

...
Премиерът Бойко Борисов нареди мерки за подобряване на безопасността на
Коментари Харесай

Борисов нареди мерки за по-сигурни пътища и срещу битовата престъпност

Премиерът Бойко Борисов подреди ограничения за възстановяване на сигурността на придвижване по пътищата и противодействието на битовата престъпност на оперативно съвещание на държавното управление, заяви държавната пресслужба.

Борисов разпореди на вътрешния министър Валентин Радев организирането на видеонаблюдението и обезпечаването на полицейско наличие в дребните обитаеми места да стане негов персонален приоритет.

Премиерът подреди още при пътуванията си в страната и присъединяване си в разбори за работата на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи Валентин Радев да организира срещи с всички кметове, в това число кметските наместници. Както и да се осведоми персонално от тях за работата на мобилните полицейски групи и да подхваща незабавни ограничения за подобряването й, в случай че бъдат докладвани проблеми.

„ Ако би трябвало, с Министерството на финансите вижте санкциите, които събират те в дребни обитаеми места, да си остават в самите обитаеми места, с цел да се обслужват камерите. Всеки кмет би трябвало да се срещне с теб и всеки да ти каже минават ли, не минават, по какъв начин минават - и да му направиш връзка с мобилната група или с служителя на реда, който 24 часа да му е разполагаем “, сподели Борисов, сочи стенограмата от съвещанието.

Министър-председателят предложи администрацията на АПИ, която е в ресора на министъра на районното развиване Николай Нанков и полицията да бъдат ангажирани интензивно с обезпечаване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите на пътищата.

„ Има справедливи аргументи да се отворят доста дупки по улиците - от минус 10-15 градуса за един ден стана плюс 20 градуса. То, дето се вика, в случай че е пломба на зъб, при такава внезапна температура пада. Обърнете внимание, Нанков, изключително по скоростните пътища “, сподели Борисов.

Той наред и да подкрепят локалните управляващи при осъществяване на отговорностите им за общинските пътища.

„ Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и предпочитание. Не единствено да записваме хорското злощастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата - да приказваме за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през мозъка, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако би трябвало - всички ги изкарвате на открито и до момента в който не се поправи - стоят, сигнализират “, уточни министър председателят Борисов.

Министър ръководителят даде още нареждания: „ Администрацията на АПИ - слагате им светлоотразяващите жилетки. Полицията – в случай че би трябвало, една част от нея поема контрола на пътищата и стоят до дупките до момента в който не се запълнят. Това не може да продължава! Хората чупят коли, пукат гуми, а и това си е действителна заплаха за живота “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР