Премиерът Бойко Борисов изненадващо подкрепил НФСБ за проекта, касаещ забрана

...
Премиерът Бойко Борисов изненадващо подкрепил НФСБ за проекта, касаещ забрана
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Борисов изненадващо ме подкрепи относно забраната на частните лотарии

Премиерът Бойко Борисов изненадващо подкрепил НФСБ за плана, касаещ възбрана на частните лотарии (собственост на Васил Божков). Това стана ясно от думи на водача на националистическата партия Валери Симеонов пред кореспонденти в коридорите на Народното събрание.

Вчера депутати от НФСБ внесоха законопроект, който планува
лотариите да може да се организират само от Държавно дружество „ Български състезателен тотализатор “.

Валери Симеонов изясни, че чака медийни офанзиви поради предлагането.

„ Сигурен съм, че доста медии ще ме разпънат на кръст, само че постарах се тази заран да сондидам каква ще бъде позицията на ръководещите от ГЕРБ и като цяло на партийното управление и получих, по този начин, поддръжка в лицето на министъра на спорта и министъра на финансите, които ще бъдат министрите, които директно ще дават отговор за организацията, в действителност, на
хазарта посредством лотария, както и на премиера Борисов. Така че чакам цялостна поддръжка в Народното събрание, в пленарна зала, откакто ГЕРБ препотвърди, че ще поддържа този закон, разгадавам, че и госпожа Корнелия Нинова, която юли месец 2018 година даде обещание да поддържа такива промени в Закона за хазарта, да не се отметне от думите си. Така че при положение, че „ Обединени патриоти “, ГЕРБ и Българска социалистическа партия поддържат този закон, той ще мине в зала “, съобщи Валери Симеонов.

На въпрос – какво значи, че е сондирал поддръжка с премиера и чул ли се е с него, Симеонов отговори: „ Аз премиера го сложих на последно място, в случай че забелязахте. Първо разисках с министъра на финансите и министъра на спорта, получих поддръжка от тях и изненадващо получих поддръжка и от премиера. “

След запитване на сътрудниците от Флагман за какво е изненадващо, водачът на НФСБ сподели: „ Е, почтено казано, не чаках такава безапелационна поддръжка “.

Валери Симеонов изясни, че имал среща тази заран с въпросните представители на Министерски съвет, където разискали тематиката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР