Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования към семейството на българския алпинист

...
Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнования към семейството на българския алпинист
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Планината взе още един наш голям алпинист

Премиерът Бойко Борисов изрече съболезнования към фамилията на българския планинар Атанас Скатов. Във Фейсбук министър-председателят написа: „ Планината взе още един наш огромен планинар. Атанас Скатов беше самоуверен мъж, човек с идея. Изказвам своите съболезнования към фамилията и околните му. Светла му памет! ”.
Припомняме, че по-рано Българското външно министерство удостовери за гибелта на Скатов. " Пакистанските управляващи ни уведомиха по дипломатически път посредством посолството ни в Пекин. Тялото на Атанас Скатов сега се транспортира към най-близкия град в Северен Пакистан, прецизира още Министерство на външните работи.
На 5 февруари 2021 година към 11:20 ч. локално време е паднал по време на слизане от Лагер 3 към Базовия лагер заради разкъсване на въже, написа в формалната информация на Министерство на външните работи. Екип от шерпи е издирвал изчезналия планинар. В избавителната акция са били включени и два хеликоптера " Ecurell " на пакистанската войска, като единият от тях го е разкрил в безжизнено положение региона на Пайджу, Пакистан.
Екипът на също изрича съболезнования на околните и приятелите на Атанас Скатов.
Още по тематиката четете.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР