Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на тунел Железница. Той беше

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на тунел Железница. Той беше
Коментари Харесай

Премиерът на инспекция в тунел Железница

Премиерът Бойко Борисов инспектира градежа на тунел " Железница ".

Той беше съпроводен от финансовия министър Кирил Ананиев и зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

На инспекцията стана ясно, че се чака тунелът да бъде отворен за придвижване в едното платно през септември.

Нанков посочи, че такова оборудване не е строено до момента, то се построява по австрийски способ и съставлява най-дългият пътен тунел на Балканите. По над 2 км са двете тръби, като по обекта се работи от октомври 2019 година

От своя страна Ананиев добави, че на денонощие се строят по два метра, след което се прави и първична обшивка.

" Когато беше Олимпиадата в Гърция 2004 година, трябваше да бъде подготвен този път. Колко години са обратно, дано хората да си вършат своя извод ", означи министър председателят.
 Прокопават целия тунел
Прокопават целия тунел " Железница " през март

Премиерът е удовлетворен, че работата напредва съществено

Той акцентира, че по най-съвременните условия са направени пожароинвестителна апаратура, спешни паркове, вентилация, генератори за LED осветяване.

От Симитли нататък от май месец вършим безусловно всички рекомендации на Европейска комисия и на нашите еколози за земноводни, влечуги - тунелчета, малки врати - с цел да не може да пострада никое, посочи той и добави, че това ще коства към 4 млн. лв..

Борисов уточни, че тунелът е част от коридора Юг-Север - от Гърция през България за Румъния напряко през " Дунав мост " 2.

Затова е толкоз значима връзката Ботевград-Мездра-Видин-Монтана-Враца. На процедура свързваме Дунава и Солун по този метод, изясни министър председателят.
 Полагат вторичната обшивка в тунел
Полагат вторичната обшивка в тунел " Железница " на Автомагистрала " Струма "

През 2020 година е приключен първият сектор от Автомагистрала " Европа " и се построяват нови сектори от Автомагистрала " Хемус "

Припомняме, през февруари 2020 година стана ясно, че АПИ и Закон за задълженията и договорите " Автомагистрала Струма Тунел 2018 ", чийто член е и " Джи Пи Груп " АД са подписали . В свое мнение до медиите от " Джи Пи Груп " обявиха, че по този метод защото не позволяват огромният план да се провали поради скъсените периоди.

Ремонтът досега обаче не протече напълно безпрепятствено. През юни предходната година бяха затрупани четирима служащи. Смъртни случаи нямаше, а служащите се отърваха единствено с леки пострадвания.

През ноември още веднъж беше обявено за
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР