Премиерът Бойко Борисов инспектира на място борбата с огнената стихия

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира на място борбата с огнената стихия
Коментари Харесай

Борисов: И аз искам оставката на Радев

Премиерът Бойко Борисов инспектира на място битката с огнената буря в общините Свиленград и Тополовград. Инспекцията бе предавана онлайн в профила му във Facebook.

"Всичко е добре ", съобщи министър председателят, откакто шефът на "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов го срещна с подхванатите действия и разяснява, че в София пожарът е показан друго. "Като слушах, останах с усещането, че е изгоряла границата ". "Прекрасно се оправят сътрудниците ", разяснява той пожарогасителните действия.

"И аз желая оставката на Радев. Всеки желае оставката на някого. Затова Конституцията е споделила - организират се избори, на тях се явяват политически партии и те въз основата на резултата си вършат или независимо, или съдружно държавно управление. Ако не съумеят, се дава път на втората, в случай че и тя не успее - на третата ", разяснява министър председателят в отговор на журналистически въпрос за желаната оставка на кабинета "Борисов 3 " от протестиращи и не отговори директно дали той ще си подаде оставката.

„ Даже на Христо Иванов не му я желая, беше ми заместител толкоз години. Един желае (оставката) на Лозан Панов, на Радев, на Борисов. Конституцията, демокрацията и правовата страна споделят: организират се избори. На тях се явяват политически партии и те въз основата на резултата си сформират или независимо, или съдружно държавно управление “, сподели Борисов пред медиите.

Лагерите в София няма да бъдат отстранени със мощ. "Има процедури в страната ", съобщи пред представители на медиите Борисов.

"Къртят, чупят, разрушават, със мощ няма да бъдат отстранени. Но няма да допуснем напрежение и конфликти, по тази причина няма да вършим нищо за тези блокади с Министерство на вътрешните работи. Надявам се на разсъдък. Защото виждате, че има митинги на всички места и виждате по какъв начин се употребява мощ - в Съединени американски щати, в Германия, в Израел. Но постоянно съм се възхищавал на генералите, които връщат здрави децата на майките им и няма да разреша да пострада никой ", увери Борисов, запитан за митингите в столицата.

"Ние ще опитаме все пак да има разговор. Не желаеме никой да пострада, даже служителите на реда ", продължи Борисов във връзка на митингите в София и барикадите, които протестиращите издигаха.

Запитан за провокациите и конфликтите по време на конференцията на ГЕРБ Борисов изясни: „ Ние свикахме конференция - работна, спазвайки пандемичните ограничения - навън. Тези, които идват да препятстват, това са провокатори. Поканили сме всички медии, както на всички места по света, поставили сме им къде да стоят, да отразяват от А до Я. Тези, които идват, това са провокатори. Ако на мач на "Левски " отидеш с публиката на ЦСКА, кои са провокаторите, или назад? "

"Ние отидохме ли на "Позитано ", отидохме ли при Христо Иванов? Те пристигнаха с ясното схващане да предизвикат ", добави Борисов.

В София го показаха, че огънят върви към Истанбул, акцентира по-рано министър-председателят в диалог с огнеборците. Борисов е придружаван от шефа на националната противопожарна работа Николай Николов.

"Хеликоптерът ти е разполагаем. Гранична се включва. Помагате! ", обърна се министър председателят към шефа на пожарната Николай Николов, който изясни обстановката и подхванатите ограничения за преодоляването на пожарите в региона на Хасково.

Бойко Борисов описа на пожарникарите за срещата си с внуците през вчерашния ден. И разгласи за какво не може да се работи със мощ против протестиращите. Утре там може да са моите, обърна внимание министър-председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР