Премиерът Бойко Борисов инспектира днес ремонта на отсечка от Софийския

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира днес ремонта на отсечка от Софийския
Коментари Харесай

През март може да е готово цялото околовръстно шосе на София

Премиерът Бойко Борисов инспектира през днешния ден ремонта на права от Софийския околовръстен път дружно със зам.-министъра на районното развиване Николай Нанков. Отсечката е част от реконструкцията на 6 км от Околовръстния път сред ж. к. " Младост " и Автомагистрала " Тракия ".

 Отварят сектор от Южната дъга на Софийския околовръстен път Виж още

Министър-председателят акцентира, че сега се работи интензивно - слага се осветяване и канализация, и предвижда, че до началото на март ще бъде пуснато цялото придвижване по Околовръстния път. Движението се пуска с краткотрайна организация и маркировка и през идната година работата на обекта ще продължи с полагане на последния износващ асфалтов слой и осъществяването на всички довършителни работи.

Борисов обърна внимание на Нанков, че снегопочистването на тази права не е заложено в бюджета на Столичната община и добави, че това би трябвало да се контролира с кмета на София още през днешния ден.



Премиерът означи, че държавното управление не е спирало да работи и даже в изискванията пандемия не престават строителството и ремонтите.

От бул. " Цар Борис Трети " до автомагистрала " Люлин " - плановете са подготвени, финансирането уредено, сподели министър председателят и по този начин по думите му ще затворим цялата дъга, ще се създадат пътните връзки със северната и западната част на пътя. " Обещали сме. Много време мина за процедури, само че в този момент стартирахме. " Мост след мост - ще пуснем целия сектор, сподели министър председателят.

Той прикани всички хора да съблюдават карантинните ограничения. Вече почва да спада броя на инфектираните и понижава натискът върху леглата в лечебните заведения, разяснява Борисов, което съгласно него значи и че " нашите доктори се научиха да лекуват ".

Проектът за Околовръстното

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път, което започва през октомври м.г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със междинна разграничителна линия, разграничителни линии сред локалите и директното трасе, 2 местни платна и тротоари. С новото трасе ще се обезпечи връзка сред автомагистралите " Струма " и " Тракия ", ще се улесни директният трафик от Автомагистрала " Европа " и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция, заяви Пътната организация.

Инвестицията е за 142,7 млн. лева с Данък добавена стойност и е от републиканския бюджет. Изпълнител е " ГБС Инфраструктурно строителство ". Срокът за довеждане докрай на плана по контракт е до края на 2021 година, само че с темповете, с които строителите работят се чака обектът да завърши по-рано, означи организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР