Премиерът Бойко Борисов има устойчиво по-висока подкрепа от тази за

...
Премиерът Бойко Борисов има устойчиво по-висока подкрепа от тази за
Коментари Харесай

“Маркет линкс”: Борисов бие ГЕРБ по рейтинг, a БСП - Нинова

Премиерът Бойко Борисов има стабилно по-висока поддръжка от тази за личната му партия – ГЕРБ. Лидерът на социалистите Корнелия Нинова пък през последните месеци има по-ниско доверие от ръководената от нея Българска социалистическа партия.

Това демонстрират резултатите от взаимното национално представително изследване на бТВ и “Маркет линкс”, извършено измежду 1001 пълнолетни българи в интервала 11-19 юни по метода на директно персонално изявление.

При Нинова разделянето на персоналния от партийния рейтинг стартира с излизането на Българска социалистическа партия от Народното събрание, като ножицата се разтваря от вътрешните несъгласия и отдръпването на оставката, изясни Добромир Живков от „ Маркет линкс “.

В същото време, в случай че ГЕРБ понасяше тежък удар с " Апартаментгейт " през април и май и даже изследванията посочваха преднина за Българска социалистическа партия, то абсурдът с парцелите на властта на процедура не нанася вреди на персоналния рейтинг на Бойко Борисов. Според " Маркет линкс " по този начин министър председателят е " съумял безусловно да обърне политическия тренд в страната ".

" Колкото повече Бойко Борисов е обществен, толкоз повече българите се успокояват, че има кой да ръководи – и да ръководи със здрава ръка ", разяснява Живков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР