Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отправиха своите поздравления

...
Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев отправиха своите поздравления
Коментари Харесай

Президентът и премиерът поздравиха ученици и учители чрез Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев насочиха своите поздравления и пожелания към учениците и учителите в първия образователен ден. И двамата направиха това в формалните си профили във Facebook.
Министър-председателят Бойко Борисов честити новата образователна година на всички възпитаници. Той насочи пожеланията си в своя профил в обществената мрежа Фейсбк, където осведоми, че посредством европейсата стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Министерство на регионалното развитие обновява 435 учебни заведения и детския заведения и 13 университета.
" Честит първи образователен ден! ", написа министър председателят.

" Децата и учителите са най-важни и на драго сърце поставяме доста старания, с цел да бъдат учебните заведения приятни и съвременни ", се показва в посланието му.

" Пожелавам на всички сполучлива образователна година ", написа още Борисов.

Президентът Румен Радев също поздрави учениците и учителите във връзка днешния празничен ден.Ето какво написа той във фейсбук:

Днес първият учебен звънец ще огласи цяла България. Децата ни още веднъж ще прекрачат прага на учебното заведение, с цел да поемат по светлия път на знаниeто. Така както генерации наред жадните за просвещение българи предават този безценен завет на своите деца.

Най-вълнуващ е денят за всички първокласници, които за пръв път ще влязат в класните стаи, както и за техните родители.

Българското учебно заведение не е просто храм на знанието, а това свято място, където децата се трансформират в осъзнати персони. От учебното заведение зависи дали ще бъдат заредени с задоволително познания, със блян към новото и към непрестанно самоусъвършенстване. Дали ще бъдат почтени жители на родината, подготвени да посрещнат актуалните провокации и да градят бъдещето на нашето общество.

За да могат нашите учебни заведения да отреждат почтено бъдеще на България в един мощно конкурентен свят, те би трябвало да се употребяват с поддръжката на институциите и на цялото общество:

-Да имат прогресивни образователни проекти и стратегии и модерна просветителна инфраструктура;

-Учебници с несъмнено съдържание;

-Да пазят и развиват своите традиции;

-Да имат ерудиран и въодушевен преподавателски състав;

-Да се употребяват с поддръжката на родителите.

Благодаря на всички учители и на тези, които с обич и безрезервност предизвикват благородната задача на българското обучение. Мисия, без която българската нематериалност и бъдеще са немислими.

Скъпи родители, без вашата позитивна роля и поддръжка всички старания в областта на образованието биха били напразни. Не го забравяйте!

А вие, скъпи възпитаници, продължавайте с порив и ентусиазъм по предизвикателния, само че доблестен път на познанието. Бъдете любознателни и не се огъвайте пред трудностите, а ги превръщайте в трамплин към триумфа. Отстоявайте с думи и каузи територията на духовността, достолепието и човечността и каквото и да вършиме, дано бъде с мисъл за България.

На добър час!
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР