Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир
Коментари Харесай

Премиерът Борисов и Красимир Вълчев търсят решение за синоптиците в НИМХ

Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се срещнаха през днешния ден с представители на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

В срещата вземат участие още ръководителят на Академията акад. Юлиан Ревалски и ръководителя на Общото заседание проф. Евелина Славчева.

В края на предходната седмица стана ясно, че Министерство на образованието и науката (МОН) ще отпусне 150 000 лв. на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Тези средства обаче са незадоволителни за активността на института, разясни обаче шефът на института проф. Христомир Брънзов.

Проф. Брънзов уточни, че за тази година бюджетът на Института по метеорология и малко под 9 млн. лв., а по думите му са нужни най-малко 14 млн. лв. за осъществяване на всички действия на експертите там. " Средствата, които страната отпуска за Българска академия на науките, никой не може да ги управлява и да ги ръководи с изключение на Общото заседание. Да, то е един либерален орган, само че в реалност не носи никаква отговорност за разпределението на тези средства ", разяснява той.

Междувременно Институтът по метеорология подписа съглашение с Националната селскостопанска академия за съдействие. На 8 август синоптиците от института излязоха на митинг с искане институтът да премине под шапката на Министерството на образованието и науката.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР