Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир
Коментари Харесай

Премиерът Борисов и Красимир Вълчев търсят решение за синоптиците в НИМХ

Премиерът Бойко Борисов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев се срещнаха през днешния ден с представители на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.

В срещата вземат участие още ръководителят на Академията акад. Юлиан Ревалски и ръководителя на Общото заседание проф. Евелина Славчева.

В края на предходната седмица стана ясно, че Министерство на образованието и науката (МОН) ще отпусне 150 000 лв. на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Тези средства обаче са незадоволителни за активността на института, разясни обаче шефът на института проф. Христомир Брънзов.

Национален институт по метеорология и хидрология би трябвало да търси независим път, упорства шефът на института

Проф. Брънзов уточни, че за тази година бюджетът на Института по метеорология и малко под 9 млн. лв., а по думите му са нужни най-малко 14 млн. лв. за осъществяване на всички действия на експертите там. " Средствата, които страната отпуска за Българска академия на науките, никой не може да ги управлява и да ги ръководи с изключение на Общото заседание. Да, то е един либерален орган, само че в реалност не носи никаква отговорност за разпределението на тези средства ", разяснява той.

Междувременно Институтът по метеорология подписа съглашение с Националната селскостопанска академия за съдействие. На 8 август синоптиците от института излязоха на митинг с искане институтът да премине под шапката на Министерството на образованието и науката.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР