Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев

...
Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев
Коментари Харесай

Обсъждаме засилване на партньорството с Русия в енергетиката и туризма

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев разискаха усилването на партньорството сред двете страни в областта на енергетиката и туризма. Двамата държавни ръководители разговаряха в границите на 12-ата среща на върха Азия - Европа (АСЕМ) в Брюксел, която тази година се семейства от Европейски Съюз.

По време на срещата беше разисквано задълбочаването на връзките в енергийния бранш сред двете страни. „ Обменихме отзиви за опциите на нашия газов хъб „ Балкан ", където да притеглим газ и от терминала в Гърция, и от Черно море. Започва и трети сондаж в блок „ Хан Аспарух ". Ще имаме благоприятни условия от доста направления да постъпва газ в газовия хъб ", съобщи още българският министър председател.

Бойко Борисов и Дмитрий Медведев регистрираха растеж на съветските туристи в страната ни тази година. „ Вече се върнаха съветските туристи в България. Предстои работа на смесената комисия през октомври в Москва ", добави българският министър председател.

Двамата държавни ръководители показаха удовлетворение и от активизиране на двустранното партньорство през последните години в търговско-икономическата сфера.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР