Премиерът Бойко Борисов гневен на появилите се спекулации около разжалването

...
Премиерът Бойко Борисов гневен на появилите се спекулации около разжалването
Коментари Харесай

Премиерът гневен: Както виждате, генералът си е жив и здрав. Съзирам поредния умисъл

Премиерът Бойко Борисов ядосан на появилите се спекулации към ”разжалването ” на ген.-майор Венцислав Мутафчийски. Слуховете се появиха след новината, че постоянните брифинги на Националния действен щаб ще се дават единствено от секретаря на НОЩ, а на журналистически въпроси ще се дава отговор от пресцентровете на отрасловите министерства.
“От две седмици ме умоляват да спрат да се гаврите всяка заран с тях. Хората се преумориха. Имат и планови интервенции. Умоляваха ме. Пазя си СМС от ген. Мутафчийски: Умолявам ви да се приключи това и да работи по различен начин”, изясни още Борисов.

" Както виждате, генералът си е жив и здрав. Съзирам следващия предумисъл. Щабът в никакъв случай не е бил разформирован”, отсече министър председателят.

" По няколко часа си опонираме всеки ден по какъв начин и по какъв метод да пуснем парковете, по какъв метод да пуснем планините. Всеки ден в 7 ч. сутринта се срещаме и ми оповестяват какъв брой са инфектираните, до момента в който някои спят до обяд, а след това пишат постове във Фейсбук. Нищо не е друго. Лъжата, че сме умъртвили генерала към този момент ми пристигна допълнително ", разгневи се Борисов.

„ Изключително неточно е да се приказва, че Щабът е спрял работа. Това не дава отговор на истината по никакъв метод и обезсмисля нашите старания във вчерашния ден, да вземем за пример “, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски.

„ Още преди една седмица ви съобщихме, че беседваме на тази тематика да бъде изменен методът на обявяване, тъй като съгласно доста хора той е контрапродуктивен и насажда боязън, макар че информацията постоянно е поднасяна обективно “, сподели още ген. Венцислав Мутафчийски.

" Променяме метода на обявяване, тъй като у доста хора се насажда боязън, фиксира се доста вниманието на обществото ", сподели от своя страна министър председателят Бойко Борисов.

От изказването на премиера стана ясно, че през днешния ден ще се организира съвещание на Министерския съвет, на което ще участват и членовете на НОЩ. На него би трябвало да се разиска вероятно разхлабване на ограниченията.

" Всички работят на правилото проба-грешка. Няма академик в света, който да каже кое е вярно. Няма нито една индикация, че всичко това ще премине скоро. Нека се пазим сами, с цел да може животът да става по-нормален ", разяснява още Борисов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР