Премиерът Бойко Борисов е поискал лично оставката на министър Теменужка

...
Премиерът Бойко Борисов е поискал лично оставката на министър Теменужка
Коментари Харесай

Бойко Борисов лично е изгонил Теменужка Петкова заради сделката с ЧЕЗ

Премиерът Бойко Борисов е изискал персонално оставката на министър Теменужка Петкова след гръмналия скандал с ЧЕЗ, в който бе намесено и неговото име. " Не желая да давам късмет на никой да си разрешава да нарушава разпоредбите в страната. Няма по какъв начин да не помни 20-годишно другарство. Не желая да се намесва страната в частни покупко-продажби ", това съобщи от Брюксел министър председателят Бойко Борисов за оставката на енергийният министър Теменужка Петкова, съобщава BulNews.

" За да не дам по никакъв начин опция да се въздейства върху репутацията на държавното управление и Петкова я посъветвах да си подаде оставката ", изясни министър председателят пред публицисти в Брюксел, където през днешния ден ръководи Съвета на Европа. Министър Петкова съобщи преди този момент, че към този момент е подала оставката си и решението щяла да е на премиера. Борисов обаче към този момент го е взел и се разделя с енергийния министър. " Имаме Комисия за защита на конкуренцията, имаме КФН, имаме ДАНС, в случай че би трябвало да се ревизират генезис и пари, нито енергийният министър, нито аз можем да повлияем на сходна договорка.

Сделка сред частни компании в Чехия, ние нямаме по какъв начин да направляваме и да попречим. Години наред сме се борили да имаме самостоятелни регулатори. Преди дни една телевизия беше продадена за голяма сума, за какво не попитате има ли нещо общо държавното управление там, попита министър-председателят. " Госпожа Петкова е почтен човек, като се върна ще се срещна с съдружните сътрудници и да вземем решение кой да я замести ", уточни Борисов.

Той акцентира, че " за стотици милиони се съдим и с ЧЕЗ и с ЕVN. " Крайно съм бил неудовлетворен от електроразпределителните сдружения, давахме ги и на прокурор. Не желая да прозвучи, че някой е бил недооценен. Шарл Мишел беше решил да чуе за обособените райони неща. Показахме им всички инфраструктурни планове и за цифрова инфраструктура. Холандският министър председател ми сподели - би трябвало да ни покажеш всички на части, очевидно едновременно няма по какъв начин ", разкри Борисов. Премиерът разяснява и връзките с патриотите. " Коалиционните ни сътрудници не са лесни, ние си ги знаем от години. Винаги съм се опитвал да ги укротявам и да търсим баланс и съгласие. Няма други разновидности - това са патриотите и ние ", разяснява от Брюксел министър председателят Бойко Борисов политическата обстановка в България. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР