Премиерът Бойко Борисов безпардонно за борба с COVID-19, отправи обвинения

...
Премиерът Бойко Борисов безпардонно за борба с COVID-19, отправи обвинения
Коментари Харесай

В шоуто на Бойко Борисов ДПС му е пришито, а журналистите сме ходещи микрофони

Премиерът Бойко Борисов безпардонно за битка с COVID-19, насочи обвинявания към президента Румен Радев и отхвърли да дава отговор на публицисти. Има ли сюрпризирани от дейностите му? Това е естественият фасон на държание на Борисов, само че този път той съумя да се надскочи.
Преди време Борисов окачестви говорещите една през друга репортерки като мисирки, което даже се трансформира в нарицателно послание в българското обществено пространство. Критиците си пък дефинира като безделници-тулупи. Борисов непрестанно се оплаква, че този или оня му " приписва " всякакви неща, а в действителност той е по адрес на политически конкурент.
Редно е обаче и медиите да си дадем ясно сметка за ролята си в държанието на Бойко Борисов. Преди време разясних и съответно на премиера. Трябва да си отговорим почтено на въпроса за какво Бойко Борисов непрестанно намира място в медийното пространство, а други даже не получават достъп до него.
Защото през днешния ден Бойко Борисов ясно ни сподели, че за него ние сме просто инструмент. Едни ходещи микрофони, на които той е пристигнал да си изпее урока, само че място за въпроси няма. Преди време ръководителят на медийната комисия Вежди Рашидов сподели паметната имитация " стига с тази независимост на словото ". Поводът беше прекъсването на излъчването на стратегия " Хоризонт " тъкмо в кулминационната точка на процеса по избора на нов основен прокурор, а заключението му беше, че " се минават границите на свободата и идва свободията. " И тогава написах, че ние, тъй като не променяме метода си.
Твърде дълго приемахме ролята си само на посредници и отразители на събитията. Крайно време е да се превърнем в отрезвители за нацията и същински коректив на властта. Трябваше от дълго време да разберем, че не рейтингите са преди всичко, а отговорността ни към обществото.
Като стана въпрос за рейтинги, Борисов решително ни изясни, че ГЕРБ е първа политическа мощ и по тази причина президентът Радев желал да отсрочва изборите. Премиерът обаче комфортно не се базира на социологическите изследвания, които демонстрират, че повече от половината българи желаят смяна на политическата настройка в страната. Борисов от години ловко съумява да поддържа илюзията " ниска безработица " посредством доста раздут чиновнически уред, а посредством пробив в други парламентарни групи си обезпечава успокоение при приемането на подозрително законодателство. Директно подрежда на групата на ГЕРБ и тотално размива визията за разделяне на управляващите.
Обществени поръчки има и за сякаш противникови олигарси, с което си обезпечава политическо оцеляване. Чрез хитри лупинги съумява да раздели съперниците си на дребни лагери, които не могат да работят взаимно, дали по " идеологически " или исторически аргументи. Както самичък сподели, получава поддръжката на Движение за права и свободи за " евроатлантическите планове " като закупуването на бойни самолети, които още даже не са създадени, на много съществени цени. Съответно пък Движение за права и свободи получава основни кадрови постове като подарък от ГЕРБ. Но другояче не работели дружно...
А скоро може отново да си ги изберем. Защото нямаме опция, разбирате ли.. И тъй като сме цъфнали и вързали, публичните пари не отиват в частни банкови сметки, корупционната среда не отхвърля непознати вложители, функционалната просветеност не пораства непрестанно, отново ще си пеем, че само ТОЙ може да ръководи. Явно си заслужаваме ориста.
Автор: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР