Премиерът Борисов ме покани да стана здравен министър. Това, което

...
Премиерът Борисов ме покани да стана здравен министър. Това, което
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Целта ни е да постигнем 70% ваксинирани българи до юни, ако имаме ваксини

Премиерът Борисов ме предложения да стана здравен министър. Това, което мога да дам в областта на опазването на здравето, е да реализира главната цел на всеки един доктор - да подобря здравето на всеки един български жител.
Това съобщи в ефира на предаването " Тази заран " по bTV здравният министър проф. Костадин Ангелов.
 С нова заповед: Разхлабват още ограничения против COVID-19 С нова заповед: Разхлабват още ограничения против COVID-19
От 1 март се позволява провеждането на присъствени образователни занятия в учебните заведения за възпитаници със сензорни увреждания. Занятията би трябвало да с...
В хода на, аз разбрах нещо доста значимо - от време на време се постанова да водиме война с всеки един човек и да го освобождаваме от неговите страхове, да му връщаме вярата, счита проф. Ангелов. Той акцентира, че страната ни е на 25-то място в Европейски Съюз по заболяемост и в междинния диапазон по смъртност. По думите на министъра сега от ден на ден хора желаят да се имунизират - да изберат науката пред всичко, което се приказва. 
Министър Ангелов съобщи, че като политик желае да направи всички неща, в които има вяра. " В момента на хората им липсва доверието и на второ място ги владее страхът от незнайното. Нищо не ме тормози, няма да скърбя сили и средства да приказвам с хората ", уточни Костадин Ангелов. Той още един път акцентира, че неговата съществена цел е да бъде потребен на хората.
Ние водим война - съперникът е ковид. Той трансформира своята тактичност всекидневно, което ни кара да бъдем задоволително рационални и пластични, разяснява здравният министър. Той означи, че зелените коридори за имунизация са направени, тъй като е имало доста ваксини във имунизационните центрове, които са били отворени, само че записалите се за тях хора не са пристигнали. Здравният министър сподели, че 30% от имунизираните сега са възрастни хора. " В целия свят има опашки, в целия свят се приказва за предпочитание на хората да се имунизират, единствено в България се приказва за безпорядък. Битката ще бъде в една-единствена посока - хората да бъдат здравни ", разяснява още министърът.
Проф. Ангелов акцентира, че страната ни не стопира да търси ваксини. Целта ни е да реализираме 70% имунизирани български жители до юни, в случай че ние имаме ваксини ", сподели още Ангелов. " Имаме потребност от ваксини в този момент. Нямаме потребност от илюзията, че някой ни харесва или е угрижен от нас, имаме потребност от снабдяване на ваксини ", уточни проф. Ангелов. Той съобщи, че даже с понижените си доставки, AstraZeneca не е изпълнила обещанията си към страната.
 Здравният министър атакува AstraZeneca: Нямаме потребност от вежливост, а от ваксини Здравният министър атакува AstraZeneca: Нямаме потребност от вежливост, а от ваксини
Образно казано ние се надбягваме с вируса и ще забележим кой ще финишира пръв. На фона на обстановката в страната сме извънредно неприятно...
Наясно сме по какъв начин вървят числата - нашата поредна политика е обвързвана с отварянето на заведенията, разясни проф. Ангелов. В момента системата е безусловно подготвена да се оправи с натиска, уверен е още здравният министър.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР