Премиерът Борисов ме покани да стана министър на здравеопазването, надявам

...
Премиерът Борисов ме покани да стана министър на здравеопазването, надявам
Коментари Харесай

Министър Ангелов разкри защо влиза в политиката и как ще преборим коронавируса

Премиерът Борисов ме предложения да стана министър на опазването на здравето, уповавам се тъй като съм потвърдил, че мога да оказвам помощ и ръководя сферата на опазването на здравето. Това съобщи министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов в предаването „ Тази заран “ по БТВ.

Думите му са във връзка обстоятелството, че е номиниран за лидер на две листи в ГЕРБ на идните избори. За мен това ще е още една опция да продължа да се срещам с хората, да приказваме за имунизациите и имунизациите. Във войната с COVID-19 се постанова да се борим за всеки един човек, съобщи здравният министър.

Министър Ангелов регистрира и постигнатото по време на мандата му. „ Ние бяхме на едно от първите места по заболеваемост и смъртност, в този момент сме в средата. Сега отчитаме 12% растеж на искащите да се имунизират. Това демонстрира, че с нашите дейности, ние сме съумели да убедим хората да имат вяра в науката. Успявам да работя един до друг с хората и да ги увещавам. Няма да скърбя сили и средства, с цел да спася колкото се може повече хора. Основната ми цел е да съм потребен, с цел да реализираме по-добри резултати “, уточни проф. Ангелов.

В хода на международната пандемия всяко решение, което се взима би трябвало да се базира на моментната обстановка, изясни той.

Основната ни цел беше да запазим бойците на първа линия, хората, свързани с публичния живот и възрастните и хората с хронични болести. Зелените коридори бяха направени, тъй като имахме доста ваксини, а хората от избраната група не идваха да се имунизират. 30% са възрастните хора, които са имунизирани над 65 година В целия свят имаме един непредвидим вирус, в целия свят има опашки от хора, искащи да се имунизират. Вторите дози се пазят за всички имунизирани. Само за „ Астра Зенека “ не е нужно, тъй като чакаме нови дози и това не е нужно. Битката ще бъде в посока хората да бъдат здрави. Получихме нова доставка от 21 060 дози на „ Пфайзер “. Не стопираме да търсим ваксини, тъй че те да дойдат в точния момент. Целта ни е да имаме 70% имунизирани жители до края на юни. Това е постижимо, в случай че имаме ваксини, разясни той.

„ Не сме се предоверили на никого. Европейска комисия е сключила договорите с фирмите-производители и те са поели ангажимент за доставки, които обаче не се съблюдават, посочи министър Ангелов.

По думите му, в случай че дойдат всички декларирани количества ваксини, те даже ще останат. „ Нужни са ни ваксини в този момент. По-важното е, че ние успяхме да върнем доверието на 12% от хората и ги убедихме да се имунизират. Това е триумф “, безапелационен е той. Според здравният министър се оправяме с ръководството на пандемията.

„ Няма схващане от страна на хората, че би трябвало да съблюдават ограниченията. Ние вървяхме на ръба на бръснача и постигнахме резултат, който доста малко страни съумяха. Обещахме, че в случай че заболеваемостта е под 200 на 100 000 за две седмици, ще разхлабим ограниченията. Сега имаме едно плато на заболеваемостта и смъртността към 12-13 на 100. В момента системата на опазването на здравето е подготвена да поеме натиска и да се оправи. Червените лампи не светят и ограниченията се разхлабват. Където има епидемиологични гърмежи, се подхващат местни ограничения. Нашата работа е да държим епидемията на каишка и се оправяме. Нашата съществена цел е да върнем спокойствието на хората, уточни проф. Костадин Ангелов.

Научихме доста уроци по време на пандемията, подготвихме се доста добре, решително стъпваме напред и към този момент знаем по какъв начин да победим този вирус, приключи здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР