Премиерът Борис Джонсън предупреди Русия, че нахлуването в Украйна би

...
Премиерът Борис Джонсън предупреди Русия, че нахлуването в Украйна би
Коментари Харесай

Джонсън плаши Путин: Нахлуване в Украйна ще е катастрофално, болезнено и кърваво

Премиерът Борис Джонсън предизвести Русия, че нахлуването в Украйна би било " пагубно " и " мъчително, принудително и кърваво дело ", оповестява БиБиСи.

Говорейки, когато външното министерство изтегли част от чиновниците на посолството от Украйна, министър председателят сподели, че обстановката е " много мрачна ", само че войната не е неизбежна.

Той сподели, че Обединеното кралство " води в основаването на пакет от стопански наказания " против Русия и доставя отбранително оръжие на Украйна.

НАТО привежда силите си в подготвеност, споделя, че това е за подсилване на защитата и за задачите на възпирането, а също по този начин изпраща спомагателни кораби и бойни самолети към държавите-членки в Източна Европа в отговор на продължаващото струпване на съветски сили.

Русия отхвърли проекти за военни дейности, само че се счита, че към 100 000 бойци са насъбрани на границата, като ръководителят на НАТО предизвестява за риск от нов спор в Европа.

Кремъл упрекна НАТО в ескалация на напрежението с този ход. Русия счита алианса за опасност и упорства за правни гаранции, че няма да се уголемява по-нататък на изток, в това число в Украйна. Но Съединени американски щати споделиха, че въпросът е съветска експанзия, а не разширение на НАТО.

Джонсън разяснява, че " разузнаването е доста ясно, че има 60 съветски бойни групи по границите на Украйна, проектът е за светкавична война, която може да унищожи Киев, всеки може да види този проект.

Трябва да покажем доста ясно на Кремъл, на Русия, че това би била пагубна стъпка. "

Джонсън добави, че Обединеното кралство е с народа на Украйна.

Даунинг стрийт разяснява, че няма проекти за изпращане на английски бойни войски за отбрана на Украйна.

Длъжностни лица споделят, че не е имало съответни закани за английските дипломати, само че към половината от чиновниците, работещи в Киев, ще се завърнат в Обединеното кралство. Съединени американски щати подредиха на родственици на чиновниците на посолството им да изоставен, заявявайки, че инвазия може да пристигна " когато и да е ".

Ходовете на посолството бяха разказани като защитни. През последните 24 часа не се е случило нищо съответно, което да задейства решенията на Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Около 30 английски дипломати - в това число посланикът - остават в Украйна. Външният министър Лиз Тръс сподели, че английското посолство в Киев продължава да работи, само че " значимо е да се подготвим за всеки възможен сюжет ".

Тя сподели, че Обединеното кралство има " доста мощен пакет от наказания, подготвен за въвеждане " и прикани немският газопровод " Северен поток 2 " към Русия да бъде анулиран при положение на навлизане в Украйна, като сподели, че е " доста, доста загрижена " за европейските енергийна взаимозависимост от Русия.

Запитана за обвиняванията на Обединеното кралство, че съветският президент Владимир Путин възнамерява да сложи промосковска фигура, която да управлява държавното управление на Украйна, Трус отхвърли да посочи източника на разследващите данни.

" Ще се противопоставим на всяко деяние на Русия, която се пробва да повлияе на демокрацията, която се пробва да подкопае Украйна, да прави саботажи. Ще се противопоставим ".

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР