Премиера на филм, посветен на сватба преди 100 години, препълни

...
Премиера на филм, посветен на сватба преди 100 години, препълни
Коментари Харесай

Представиха филма „Каравеловска сватба 100 години...

Премиера на филм, отдаден на женитба преди 100 години, препълни зала „ Васил Караиванов “ в Карлово нощес. Лентата е озаглавена „ Каравеловската женитба 100 години по-късно както преди век “. Филмът е дело на самодейците от съдружие „ Любен Каравелов “ в селото и е основан за за запази и разпространява локалните обичаи и ритуали, показа продукцията кметицата на Каравелово Славка Червенкова.

Лентата е продължение на миналата продукция на сдружението „ Розоберът “, който показва прибирането на розовия цвят и добиването на фамозното масло от него – главен занаят в Каравелово.

Във кино лентата участваха над 100 поданици на селото. Най-възрастните артисти бяха 104 -годишната баба Гена Сиркьвоа, по чиито мемоари е пресъздаден обичаят, и 90-годишната Вера Вера Христинчева. Две бебета – 5-месечният Златомир Петков и 9-месечният Петър Чавдаров също имат функции във кино лентата. Много локални хора предоставиха пшеничените си ниви, за бъде снимана жътвата – времето, в което момите и момците се харесват. Други предоставиха къщите си, с цел да се снима интериорът от преди 100 години.

Филмът „ Каравеловската женитба “ бе сниман единствено за четири дни, режисьор и оператор е Манол Николов, с камера и дрон снима и операторът монтажист Христо Недялков. И двамата имаме сериозен опит в разнообразни продукции, само че каравеловската женитба с целия нюанс и отдаденост на актьорите от селото ни въодушеви, споделиха те.

Да видят сватбата от преди век, изпълнена и снимана от жителите на селото пристигнаха както локалните хора, по този начин и каравеловци от Карлово, Сопот и Пловдив. Сега вдъхновяващият филм за предишното на селото потегля към публиката. След тази продукция съм убеден, че към този момент имате метод да докарвате в Каравелово пари за развиването на селото, ще вършиме филми и ще печелите добре, шеговито сподели краткотрайният кмет на Карлово инж. Стойо Карагенски, който поздрави участниците и кметицата Славка Червенкова за начинанието.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР