Преместват днес от реанимация в отделението по ортопедия на местната

...
Преместват днес от реанимация в отделението по ортопедия на местната
Коментари Харесай

Извънредна новина за Крум и Валентина, пометени от джигита Георги, окървавил Петрич

Преместват през днешния ден от реанимация в отделението по ортопедия на локалната болница МБАЛ „ Югозапада” в Петрич двамата потърпевши младежи – 17-годишният Крум Николов и 15-годишната Валентина Латурплиева, които бяха пометени от джигита Георги.

Добрата вест за преодоляване на тежката кръвозагуба и извеждане от реанимация бе доказана през вчерашния ден от лекуващия доктор доктор Методи Михайлов.

„ И двете деца са в приемливо общо положение, на следващия ден /днес – бел. ред./ ще се преведат в ортопедия, те към този момент не се нуждаят от интензивна терапия, не се оплакват от мощна болежка, хранят се и разговарят”, сподели доктор Михайлов, представен от struma.bg.

Той разясни, че момичето е с открита фрактура на кости и разкъсно-контузни пострадвания на дясната подбедрица, има наранени меки тъкани и е належащо осъществяване на профилирано лекуване за предотвратяване от инфекции.

Ето какво съобщи още доктор Михайлов: „ При момичето е нужна интервенция за преодоляване на тежката фрактура на подбедрицата, интервенцията ще се извърши в детска травматология поради възрастта й. Колегите от ортопедия ще проведат съвещания със столични експерти за пренасяне, тя е транспортабилна и най-вероятно ще се извърши идната седмица.

Двете деца в отделението по ортопедия ще могат да бъдат посещавани от своите близки, моралната поддръжка за тях в сложната обстановка е важна”.

Лекарите допълниха още, че момчето е с положително телосложение за възрастта си, значимо за него е да преодолее душевен напрежението от случилото се.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР