Преместваемите обекти, които са в националните курорти, да бъдат забранени.

...
Преместваемите обекти, които са в националните курорти, да бъдат забранени.
Коментари Харесай

Валери Симеонов погна и бараките в Слънчев бряг, държали ги мутри


Преместваемите обекти, които са в националните курорти, да бъдат неразрешени. Такава законова самодейност анонсира на конференция в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Всякакви бараки, в които се развиват разностранни типове търговия, би трябвало да бъдат затворени, уточни Валери Симеонов, давайки образец със „ Слънчев бряг “.

" Колко мислите, че са приходите от преместваемите обекти за предходната година? На " Слънчев бряг " АД, разбирайте - на страната? По-малко от 150 000 лева Като ви споделям преместваеми обекти, нямам поради единствено бараките. Имам поради и тия триколки, дето хвърчат, имам поради и файтоните... Истината е, че всички тия преместваеми обекти, се държат от едни фигури от подземния свят, които ги държат и не заплащат нищо на АД-то, само че, за сметка на това, те са благосъстоятелност на някакво Слънце, на някакъв Козел, на някакви ей - такива хора ", сподели Симеонов.

Централната алея на „ Слънчев бряг “ била разграничена на две от „ две мутренски фигури:

„ Които дават позволение вечерта дали ще има папагали, с които да се снимате, дали някой ще ви поставя питон на врата, дали някой ще продава сладолед или пуканки “, уточни вицепремиерът.

Някои от обектите или нямали касови апарати, или ги криели, сподели още Валери Симеонов. Приходите ги получавали единствено тези, които ги отдават. За един от концесионерите на плаж в „ Слънчев бряг “, Валери Симеонов уточни, че за една колиба взимал по 15 000 лева на сезон „ под масата “. Тези промени, които ще бъдат инициирани в ЗУЧК и Закона за туризма, трябвало да важат за седемте съществени туристически обекта с национални значение – за летен и зимен туризъм. Изключение можело да се допусне за медицински пунктове, избавителни постове и водни атракциони, уточни Симеонов.

Той акцентира и че ще желае ликвидирането на „ Слънчев бряг “ АД, което е главно с държавно присъединяване. Дружеството не отчитало доходи, единствено генерирало корупция, добави Валери Симеонов. Компромисен вид бил да се трансферира инфраструктурата, която в този момент е негова благосъстоятелност, на Община Несебър.

Симеонов регистрира и добър резултат от продължаващите инспекции за нарушаване на нощната тишина по Южното Черноморие. В Община Несебър имало формирани 196 акта, измежду рекордьорите по нарушавания били и Царево (80) и Созопол (74). Сравнително безшумно било в Поморие. Нарушенията, обаче, се правили от едни и същи заведения. 121 акта в Несебър са установени в шест заведения – „ Оксижен “ (36 случая на нарушения), групата на Какао бийч, „ Съни дриймс “. Ситуацията се повтаряла и на други места, в Созопол актовете били съсредоточени единствено в четири заведения.

Акциите на разнообразни институции, съгласно Валери Симеонов, давали резултат. С 200 млн. лева скочили приходите за юли, спрямо предходната година, очаквало се цифрата да се увеличи до 400 след края на сезона.

ДНСК пък разкрила 12 нарушавания при инспекция на два хотела на ръководителя на Съюза на притежателите в „ Слънчев бряг “ Елена Иванова, добави Симеонов. В прорез със закона били вдигнати стени, спортни стадиони, паркинг. Някои от тях били издигнати на съзнателно разрушени дюни. Предстои да бъдат съборени, уточни вицепремиерът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР