Пременопаузата - периодът, през който женското тяло се подготвя за

...
Пременопаузата - периодът, през който женското тяло се подготвя за
Коментари Харесай

5 признака, че менопаузата е доста близо

Пременопаузата - интервалът, през който женското тяло се приготвя за менопаузата, като последователно понижава равнището на женските хормони - нормално продължава по-дълго от самата менопауза. Средно една жена минава през интервал на менопауза на 52 години, само че доста хора стартират „ подготовка “ за това след 42 години и им лишават съвсем десетилетие. Важно е да знаете първите признаци на този интервал и да разберете какво се случва с тялото ви по това време.

1.            Неудобство

Не взимате добре завоите, блъскате се в границите на вратите и мебелите, а синините се появяват по-бързо и лишават повече време? Уви, някои неудобства и компликации с координацията са неминуем признак, който съпътства интервала на пременопаузата: тялото ни се трансформира и ние се научаваме да живеем в новите условия.

2.            Сухи очи и промени в зрението

Колкото и да е необичайно, само че един от първите органи, които реагират на хормоналните промени, са очите ни. Влошаването на зрението, развиването на обвързваното с възрастта далекогледство, както и нараснала сухота в очите са признаци на пременопауза.

3.            Разсеяност и забравяне

Балансът на естроген и прогестерон, женски хормони, е от значително значение за хармонията и спокойствието. По време на пременопаузата салдото се нарушава, тялото изпитва непрекъснат стрес, който от своя страна визира центъра на паметта в мозъка. И ставаме по-разсеяни.

4.            Повишена сензитивност

Повишената емоционалност и склонността към драма поради най-малката причина е най-известният признак на хормонални съмнения в женското тяло.

5.            Излишни килограми на талията

С придвижване на възрастта непроменяемо наддаваме на тегло: заради закъснение на метаболизма, понижаване на мускулната маса и промени в метода на живот. Но през този временен интервал дамите постоянно стартират да наддават на тегло по мъжкия вид - и непотребните килограми се натрупват в региона на талията. Това е доста рисков тип затлъстяване и е значимо да не се отхвърляме, обвинявайки за измененията възрастта, а да се борим с тях с всички сили.

6.            Суха кожа

Колкото по-ниско е равнището на прогестерон в женското тяло, толкоз по-активен колаген се образува в кожата, което я прави по-тънка, суха и сензитивна. Именно по време на пременопаузата доста дами за първи път страдат от екзема, алергии и други кожни проблеми.

7.            Безсъние

Друг непряк резултат от неналичието на прогестерон е безсънието. Именно прогестеронът ни оказва помощ да се успокоим, да забравим за грижите денем и най-после да се отпуснем. Но когато той не е задоволителен, ние не спим и се обръщаме от една страна на друга и за стотен път преиграваме ежедневните грижи в главата си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР