Премахването на паметника на създателя на един от най-бруталните режими

...
Премахването на паметника на създателя на един от най-бруталните режими
Коментари Харесай

С шампанско Финландия премахна и последния паметник на Ленин

" Премахването на паметника на основателя на един от най-бруталните режими в света, на руския комунизъм, е нещо ужасно ", съобщи пред Агенция Франс Прес 77-годишният Мати Лейконен.

Един човек, седнал на скамейка, изрази недоволството си от демонтирането на монумента, като държеше в ръце знамето на Съюз на съветските социалистически републики.

Паметникът на Ленин в замислена поза, " бе станал скъп за някои хора, или най-малко нещо всекидневно ". Мнозина обаче желаеха той да бъде отстранен, " защото отразява един интервал на репресии във финландската история ", съобщи Марку Ханонен, представител на общинските управляващи в Котка.

Финландия, която претърпява два кървави спора със Съветския съюз по време на Втората международна война, приема насилствен неутралитет по времето на Студената война в подмяна на това силите на Москва да не нахлуват още веднъж на нейна територия, отбелязва Франс прес. Демонтирането на монументи в страната, свързани със Съюз на съветските социалистически републики, зачести след съветската инвазия в Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР