Премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на

...
Премахване на съкратеното съдебно следствие, което води до намаляване на
Коментари Харесай

ВМРО иска химическа кастрация при секспрестъпления

Премахване на съкратеното правосъдно разследване, което води до понижаване на присъдите при тежки закононарушения, изиска Вътрешна македонска революционна организация в позиция до медиите, публикувана в неделя. В нея се показва още, че " слагаме на фокуса на обществото и химическата кастрация като наказване при обезчестяване, педофилия и други полови извращения ".

В изказването се добавя, че то е предизвикано от жестокото обезчестяване и последвало ликвидиране на 7-годишната Кристин в село Сотиря, за което в петък бе задържан след гонене и пукотевица 21-годишният Мартин Трифонов. Той остава в болница под арест.

Според Вътрешна македонска революционна организация това ликвидиране не трябва да остане просто следващият абзац от дългата сводка с закононарушения, осъществени от маргинални субекти, и напомнят редица изнасилвания и убийства от последните години като на журналистката Виктория Маринова в Русе.

Затова партията на Красимир Каракачанов упорства да отпаднат квалифицираните промени в Наказателно-процесуален кодекс за съкратеното правосъдно разследване, с което се понижават присъдите с до 1/3. Особено това би трябвало да важи за сходни тежки закононарушения, тъй като " това единствено води до регресия при нарушителите, които след 10 години се озовават на улицата и изнасилват и убиват отново ", аргументират се от Вътрешна македонска революционна организация.

" Категорични сме, че института на неизбежната защита също би трябвало да бъде уголемен и внедрен в наказателната юриспруденция оптимално бързо и отваряме за спор въвеждането на химическата кастрация при изнасилвания, блудства и други полови похищения - процедура, която от дълго време се ползва в други страни ", написа в изказването.

В него се напомня и концепцията на водача им и заместител министър-председател по публичен ред и сигурност Красимир Каракачанов за справяне с несоциализираните маси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР