Премахнаха блокадите на протестиращи в цялата страна. Със синхронизирана акция

...
Премахнаха блокадите на протестиращи в цялата страна. Със синхронизирана акция
Коментари Харесай

Блокадите паднаха: Нов палатков лагер се изгражда пред Министерски съвет

Премахнаха блокадите на протестиращи в цялата страна. Със синхронизирана акция в 4:30 ч. сутринта полицията в профил палатковите лагери от основни кръстовища в София, Варна, Пловдив, както и от пътя сред Стара Загора и Хасково.

Временно арестувани бяха 12 души в столицата и двама във Варна.

Малко след 12 ч. нов палатков лагер стартира да се построяват пред Министерски съвет, към 40 недоволни жители донесоха и събраха, каквото е останало след акцията. Наш екип видя и нови лица, не знаят къде ще се обтегнат чадърите, само че към този момент има опъната тента и няколко палатки. Има информация, че митингът е очакван за 20 ч. довечера.
Столична дирекция на вътрешните работи: Няма да допуснем ново блокиране на кръстовищата Полицията премахнала лагерите поради насъбрано неодобрение у жители
От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че няма да позволен ново блокиране на кръстовища, а протестиращите заявиха, че ще продължат с акциите на гражданско неодобрение.

Движението е пуснато, палатков лагер няма. Но към половин час след 4 сутринта стартира полицейска акция на всички блокирани кръстовища трансформира обстановката от последните дни. Протестиращите споделиха, че не са били предизвестени, оплакаха се от отношението на униформените към тях.
Полиция и жандармерия щурмуваха палатковите лагери Стигна се и до арести
4:30 сутринта. Протестиращият Мирослав Спасов е на „ Орлов мост “. Около 3 ч. през нощта, по думите му, е липсващ полицейският бус, който всяка нощ досега ги е пазел и опасенията са били, че се готви провокация от цивилни лица. Час по-късно униформени ги обкръжили отвред.

„ Отправиха ни предписание да не нарушаваме закона за придвижване по пътищата. Не е имало съществени силови дейности, навлязоха в лагера, започнаха да изискват хората да освободят кръстовището. Арестуваха хората, които останаха в кръстовището. Видях трима, един от тях е Пламен Даракчиев - видях по какъв начин го носеха за ръцете и за краката към полицейския бус “, споделя Спасов.

„ Много, доста бързаха да се случи всичко в тъмните часове. Някои отхвърлиха да изоставен платното и бяха изнесени със мощ. Те ни упрекнаха в тероризъм “, споделя Лилия Костова.
Освободиха от ареста Арман Бабикян Съставен му е бил акт
В същия миг, същата акция тече и на палатковия лагер при Министерския съвет.

Два часа по-късно протестиращите, със личен транспорт, отнесоха палатките, храната и техниката от тротоара на „ Орлов мост “. Движението през всички кръстовища беше възобновено. Недоволните от ръководството на властта обаче споделят, че няма да спрат с протестните дейности.

Движението по всички линии на публичния превоз сега е възобновено по нормалния им маршрут.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР