Прекратяване на договора с БНР в началото на миналата година

...
Прекратяване на договора с БНР в началото на миналата година
Коментари Харесай

КЗК глоби ”Музикаутор” с близо 57 000 лв.

Прекратяване на контракта с БНР при започване на предходната година попречва излъчването на музика от репертоара на сдружението в ефира на Радиото.

В решението на Комисия за защита на конкуренцията се споделя, че с тези си дейности Сдружението за групово ръководство на авторски права ”Музикаутор” „ може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията и да засегне ползите на потребителите “, оповестяват от БНР.

В него се показва още, че голословното преустановяване на договорните връзки с БНР препятства реализираната от Радиото активност. Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен период.

Предмет на изследване в производството на Комисия за защита на конкуренцията е държанието на ”Музикаутор” по отношение на преустановяване на контракта с БНР от 19 декември 2011 година за разрешаване потреблението на музикални и литературни творби по радио.

Договорът беше преустановен от 1 януари 2017 година, поради което за БНР последва неспособност да употребява в стратегиите си репертоара на Сдружението. Комисия за защита на конкуренцията прави извод, че прекратяването на настоящия контракт е метод за реализиране на желаните от ”Музикаутор” условия за установяване размера на дължимите му лицензионни хонорари.

Чрез прекратяването на контракта с БНР ”Музикаутор”, като дружество с господстващо състояние, лишава Националното радио от опция за дейно конкуриране на пазара.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР