Прекратена е обществената поръчка с предмет: Закупуване на санитарни превозни

...
Прекратена е обществената поръчка с предмет: Закупуване на санитарни превозни
Коментари Харесай

Прекратиха поръчката за закупуване на 6 медицински хеликопте...

Прекратена е публичната поръчка с предмет: „ Закупуване на санитарни транспортни средства за превоз по въздух (хеликоптери), обезпечени с нужното съоръжение и инсталация за потребностите на незабавната здравна помощ “, защото единствената подадена оферта в процедурата надвишава финансовия запас, избран от възложителя. Това излиза наяве от оповестено решение в Регистъра на публичните поръчки. 

Според решението на заместник-министъра на опазването на здравето в офертата на компанията Leonardo S. p. A. предлаганата обща цена за осъществяване на поръчката е в размер на 123 363 956, 00 лв. без Данък добавена стойност. Това предложение не дава отговор на поставените от възложителя условия офертите да не надвишават оптималният финансов запас, а точно 102 589 827, 80 лв. без Данък добавена стойност. 

Министерството на здравеопазването (МЗ) разгласи социална поръчка за закупуване на шест медицински хеликоптера през юли. Потенциалните претенденти имаха опция да подават офертите си за присъединяване в поръчката до 1 септември 2022 година

Очаква се шестте хеликоптера да бъдат доставени до 30 април 2026 година, като първият от тях ще бъде получен до 1 декември 2023 г. 

Обществената поръчка се реализира по план „ Осигуряване на въздушни транспортни средства за реакция при незабавни медицински положения “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз, посредством Европейския фонд за районно развиване и Национален проект за възобновяване и резистентност на Република България, се показва още в Регистъра на публичните поръчки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР