Прекрасната инициатива е на неправителствената организация Гората.бг, която дарява 14

...
Прекрасната инициатива е на неправителствената организация Гората.бг, която дарява 14
Коментари Харесай

ЗАСАЖДАМЕ БЪДЕЩЕ ЗЕДНО - 14 000 дръвчета за природата

























Прекрасната самодейност е на неправителствената организация Гората.бг, която подарява 14 000 дръвчета. Повечето фиданки са 40-90 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане. Размерите варират, има и такива до 2 метра.
Огромна опашка от хора се изви на паркинг на огромен столичен магазин в София, с цел да получат дръвчета - липа, сливи, кайсии, праскова, борове, червен дъб, явори, бреза, шестил, арония, ябълки, питомни кестени, акация и други Всички искащи получават указания за предпазване, засаждане и грижа.
Апелът на уредниците е засаждането на фиданките да се извърши законно и на подобаващи за дървесния тип места, съобразявайки се с наредбите на Закона за биологичното многообразие, Закона за предпазените територии, Закона за горите и всяко използвано законодателство, включително и общински наредби за градска среда. В градска среда засаждането се прави САМО с позволение от Общината.
Молбата е да да си положат оптимални грижи за оцеляването на дръвчетата.
Организаторите са обезпечили строги правила с оглед съблюдаване на наредбите на Министерство на здравеопазването - еднопосочно придвижване, отдалеченост и маски за всички искащи да се погрижат за природата!
Акцията е до привършване на количествата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР