Прекомерните физически упражнения натоварват не само мускулите, но изморяват и

...
Прекомерните физически упражнения натоварват не само мускулите, но изморяват и
Коментари Харесай

Прекомерните физически упражнения натоварват и мозъка

Прекомерните физически извършения натоварват освен мускулите, само че изморяват и мозъка, откри проучване на френски учени, представено от "Дейли мейл ".

Екипът на Матиас Песилионе от парижката болница "Питие Салпетриер " изследвал спортисти от дисциплината триатлон (плуване, колоездене, бягане), при която се получават огромни натоварвания. Оказало се, че те постоянно изпитват и отмалялост на мозъка при тренировки и надпревари. При това положение се утежнява способността им да взимат решения, да мислят рационално и да устояват на изкушения. След натоварванията при тези спортистите била установена посредством сканиране по-ниска интензивност в региона на префронталния кортекс на мозъка.

"Хората би трябвало да спрат сега, когато стартират да изпитват болежка в ставите и мускулите. Този развой не е инцидентен ", твърди доктор Песилионе.

По неговите думи умората на мозъка след мощни физически натоварвания е съпоставима с тази при тежък мисловен труд. При това се визира еднакъв раздел на мозъка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР