Преките чуждестранни инвестиции, реализирани от френски и италиански компании у

...
Преките чуждестранни инвестиции, реализирани от френски и италиански компании у
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Близо 4 млрд. евро са инвестициите от френски и италиански компании у нас до края на 2021 г.


Преките задгранични вложения, осъществени от френски и италиански компании у нас до края на 2021 година възлизат на близо 4 милиарда евро. Това заяви министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет по време на взаимно събитие, проведено от Френско-българската комерсиална и индустриална камара и Конфиндустрия България.

По думите му тази стойност е явен знак за значимостта на двете страни, като стопански сътрудници на страната.

„ За първите 10 месеца на предходната година общият експорт на България към Италия и Франция е 4,4 милиарда евро. Ръстът на износа към Италия е съвсем 50%, а този към Франция – близо 30%, което е показателно за положителните темпове, с които се развиват комерсиалните ни връзки “, акцентира Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет, циртиран от пресцентъра на Министерство на стопанската система и промишлеността.

Според него зад тези цифри стоят положителната работа и интензивността на доста компании, на комерсиалните камари и на посолствата на двете страни.

Икономическият министър акцентира положителните резултати, които реализират италианските и
Всичко за Вашата сватба
френските компании в България.

„ Все още чакаме окончателните данни за 2022 година, само че на база на резултатите по тримесечия мога в задатък да кажа, че макар рецесиите, ще отчетем една доста сполучлива година във връзка с комерсиалното и икономическо съдействие сред нас “, уточни още Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет.

Участие в събитието взеха министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев, посланиците на Франция и Италия у нас Жоел Мейер и Джузепина Дзара, ръководителят на УС на ФБТИК Стефан Делайе, ръководителят на Конфиндустрия България Роберто Санторели и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg