Прекараната коронавирусна инфекция може да допринесе за преждевременно оплешивяване, каза

...
Прекараната коронавирусна инфекция може да допринесе за преждевременно оплешивяване, каза
Коментари Харесай

Коронавирусът може да предизвика преждевременно оплешивяване

Прекараната коронавирусна зараза може да способства за прибързано оплешивяване, сподели за ТАСС Татяна Ружнецова, зам.-директор по клиничната работа на Московския научно.изследователски институт по епидемиология и микробиология на Роспотребнадзор.

Експертите предизвестяват, че в резултат на мощния стрес за организма, към 2-3 месеца след болестта, стартира мощен косопад.

" Covid-19 постоянно е съпроводен от нараснало формиране на тромби, нарушавания в кръвоснабдяването и дисфункция на еднокринната система. Това може да улесни оплешивяването ", сподели тя.

Руженцова означи, че в случай че инфекцията протича в тежка форма, тя поразява разнообразни органи и системи, след което е необходим нескончаем интервал на възобновяване.

" При леко протичане в доста случаи пациентите късно търсят здравна помощ, от време на време остават изцяло без лекуване. Това може да докара до развиване на постковиден синдром. Като предписание, колкото по-тежко протича болестта, толкоз по-продължителни и по-силно изразени са признаците на пост-ковидния синдром ", сподели тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР