Преживяхме по-високата инфлация, обедняхме не малко през последната година, сега

...
Преживяхме по-високата инфлация, обедняхме не малко през последната година, сега
Коментари Харесай

Експерт по лични финанси: Не дръжте големи суми в банката!

Преживяхме по-високата инфлация, обедняхме не малко през последната година, в този момент ни чака криза. Това значи да понижава Брутният вътрешен продукт за две следващи тримесечия. В Германия, а преди този момент в Съединени американски щати и други страни, през последното тримесечие се следи стесняване на Брутният вътрешен продукт, което е една " алена лампа " какво може да се случи.

" Ако приказваме за България - съгласно мен, огромната вълна ще пристигна първо в Съединени американски щати, Западна Европа и тук по този начин ще се разплиска малко, само че няма да е чак толкоз тежко ситуацията ", предвижда в рубриката " Питай специалиста " на " Денят стартира " Стойне Василев, ръководител на УС на Асоциацията на персоналните финансови консултанти.

Той означи, че никой не може да каже по кое време рецесията ще пристигна в България, би трябвало да се наблюдават деликатно тези сигнали, първо в Западна Европа и другите развити страни.

" Това, което се чака е краят на тази година, началото на идната, само че в действителност нямаме точни данни, не знаем какво ще се случи и каква ще е дълбочината на тази криза, която чакаме ", акцентира финансовият специалист.

" Не предлагам хората да си държат огромни суми в банката. Ако въпреки всичко имат, да вземем за пример над 100 000 евро, може да се избере валута като швейцарския франк, с цел да се диверсифицира риска. "

" Хората би трябвало да имат един спешен фонд за своите спестявания, да влагат в познания и умения, с цел да са мощни на пазара на труда - да не остават без работа, в случай че това се случи. "

" Разходите би трябвало да се усъвършенстват. За мен най-хубавият вид е да създадем една кошница от разнообразни активи, в които да се разпределят парите. Златото обичайно се приема, че пази от инфлация, без да основава огромна облага. Не би трябвало да оставяме парите да " спят ".

" Заплатите в частния бранш сложни ще бъдат увеличени. Темпът на инфлацията ще изпревари увеличението на заплатите, което значи, че всички ще обеднеем като спестявания и приходи. Хората, които получават фиксирани доходи, ще бъдат най-потърпевши. "

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР