Преизчислението ще обхване всички работещите пенсионери, получаващи трудови пенсии –

...
Преизчислението ще обхване всички работещите пенсионери, получаващи трудови пенсии –
Коментари Харесай

НОИ ще преизчисли служебно пенсиите на общо 340 880 пенсионери

Преизчислението ще обхване всички работещите пенсионери, получаващи трудови пенсии – пенсии за застрахователен стаж и възраст, пенсии за неработоспособност заради общо заболяване и пенсии за неработоспособност заради трудова акцидент и професионална болест.

Те би трябвало да имат добит застрахователен стаж през миналата 2021 година и да не са подавали заявление за преизчисляване на пенсията им с добит след пенсионирането им застрахователен стаж и застрахователен приход до датата на актуалното служебно преизчисляване. Данните на Национален осигурителен институт сочат, че междинният размер на нарастването на пенсиите през тази година е близо 10 лева

Служебното преизчисляване на пенсиите започва като изключителна мярка в разгара на коронавирусната пандемия през март 2020 година Тогава тя обхвана лицата, които не са подавали заявки за преизчисляване на пенсиите с застрахователен стаж и/или застрахователен приход през 2019 година, както и през 2020 година до въвеждането на изключителното състояние на 13 март 2020 година В резултат на тази мярка през 2020 година служебно бяха преизчислени над 260 000 пенсии.

През предходната година изключителната мярка беше трансформирана в непрекъснато настояща. Тогава, считано от 1 април 2021 година, бяха преизчислени пенсиите на общо 294 065 работещи пенсионери.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР