Преходният военен съвет на Судан обяви, че е постигнал споразумение

...
Преходният военен съвет на Судан обяви, че е постигнал споразумение
Коментари Харесай

В Судан нещата отиват към споразумение

Преходният боен съвет на Судан разгласи, че е постигнал съглашение с опозицията за преходният интервал в страната, заяви РИА Новости, базирайки се на телевизионния канал Sky News Arabia.
Според арабския ефирен канал, страните са се споразумели по най-противоречивите въпроси.
Според различен канал - Al-Hadath, от преходния боен съвет са съобщили, че страните ще разгласят детайлностите за окончателното съглашение в границите на 24 часа, написа БГНЕС.
Предварителна информация, изнесена в медиите, гласи, че ще бъде образуван законодателен съвет от 300 души в който 67% ще бъдат представители на опозиционните сили.
По-рано беше обявено, че опозиционното съдружие " Сили за независимост и смяна " и ръководещият временен боен съвет на Судан са се договорили на среща в Хартум за структурата на властта в преходния интервал.
На 11 април в Судан се състоя боен прелом на фона на четиримесечни национални митинги. Президентът Омар ал-Башир бе отхвърлен от власт и по-късно вкаран в пандиза. Преходният боен съвет, образуван от армията, пое контрола над ръководството и разгласи желанието си да трансферира управлението на страната в границите на две години. Въпреки това митингите не отшумяха. Протестиращите желаеха незабавното основаване на гражданско ръководство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР