Преходът от стара към нова технология предполага растеж и промяна,

...
Преходът от стара към нова технология предполага растеж и промяна,
Коментари Харесай

Разработчик: CS:GO в Source 2 ще е различна игра

Преходът от остаряла към нова технология допуска напредък и смяна, само че в тази ситуация с CS:GO и Source 2, нещата може да не са тъкмо по този начин. Това счита някогашен разработчик във Valve, който е песимистичен, че компанията ще се оправи с вероятните провокации.

Source енджинът, създаден от Valve умерено, може да се смята към този момент за остаряла технология. Това е и повода, компанията да показа неговата последваща версия – Source 2. Първата му версия е в основата на триумфа на игри, като Portal, Left 4 Dead, Half-Life 2 игрите, както и CS:GO. През 2015 посредством Reborn и Dota 2, Source 2 влезе в приложимост. Вече няколко години феновете на Counter: Strike: Global Offensive чакат Valve да интегрират новата версия на енджина в играта, само че това към момента не се случва. В Мрежата има задоволително видеа по какъв начин би могъл да наподобява шутърът в Source 2, само че действително по какъв начин ще се държи играта не е известно.

Ричард Гелдрич е някогашен разработчик във Valve, работил над игри, като Counter: Strike: Global Offensive, Portal 2, и Left 4 Dead 2. В изявление за Win.gg, той мнението си, че CS:GO в Source 2 ще е една друга игра, само че може би не в позитивен смисъл. Едно от огромните преимущества, които се чака, че ще достави идната версия на Source се допуска, че ще е към графиката и общото показване на играта. Както привежда Стивън Рондина от Win.gg, въпреки и да употребява остаряла технология, нерядко CS:GO има проблеми с представянето си дори на съвременни системи. Гелдрич счита, че подобренията във връзка с графиката и представянето със Source 2 изобщо не са обезпечени.

„Valve изгубиха доста гений от графичното звено. Подозирам, че те просто ще вземат неща от Source 1, ще ги копират и слагат там и ще сложат малко лустро за блясък“, споделя Гелдрич.

По отношение на общото показване, проблемите са свързани с някои дизайнерски решения в Source 1. Дали те ще бъдат решени с второто потомство на технологията?

„Не е несъмнено. Кодовата база на Source 2 беше страшилище, а с времето Valve изгубиха толкоз доста надарени разработчици, че се колебая, че ще могат да я усъвършенстват значителнo. През годините кодовата база на Source 1 беше усъвършенствана от някои в действителност солидни инженери. Но превключването на към по-модерни графични апликационно-програмни интерфейси по отношение на към този момент архаичния Direct 9 може да помогне“, добавя той. По отношение на евентуалните промени, които ще донесе прехода в геймплея, Гелдрич още веднъж показва подозрение. „Ако те в действителност преминат към Source 2, бих бил песимистичен дали това ще е към момента същинският CS:GO“.

Кога ще бъде осъществена смяната тъкмо, не е ясно. Но Рондина напомня, че бележки, свързани с CSGO са се появили през предходната година в Source 2 Workshop Manager-а. Самите Valve наподобява не желаят да рискуват, което беше обяснено още преди пет години от Гейб Нюъл, който показа в Reddit, че той и сътрудниците му преценят какво да трансформират или не въз основата на индивдуалните прерогативи на обособените системи и налагайки измененията една по една.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР