Преход към европейски път на облагане на доходите на физически

...
Преход към европейски път на облагане на доходите на физически
Коментари Харесай

БСП предлага прогресивен данък върху доходите и ставка 10%, ако получаваме до 3900 лв.


Преход към европейски път на облагане на приходите на физически лица – прогресивно данъчно облагане, предлага Българската социалистическа партия.

Повече уточнения за промяната в данъчната система, инициирана от социалистите в Народното събрание даде проф. Румен Гечев : „ Ние предлагаме за всички български жители, получаващи приходи до 3 900 лева месечно, по никакъв метод да не се промени налога от 10%. Ние повишаваме налога на 15% за приходите сред 3 900 лева и 6 000 лева От 6 000 лева до 9 000 лева месечни приходи предлагаме да се таксуват с  20%, а над 9 000 лева – с 25% “.

Той изясни, че предлаганата прогресивна данъчна система е по-умерена от европейските, така като  от левицата желаят преходът към напълно прогресивно данъчно облагане да е равномерен и да не провокира стрес в система.

„ Няма нито една развита европейска страна, която да не е с прогресивно данъчно облагане. Приканваме ви да извършите избор – дали да поемем към Франция, Германия, Испания, Италия, Португалия, Австрия, Финландия и Дания или да останем в група с някои страни от Централна Азия. Изборът е ваш “, обърна се към ръководещите Гечев.

„ Единственият метод за битка с неравенствата е смяна на данъчно-осигурителния модел “, разяснява зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “  Драгомир Стойнев  от трибуната на Народното събрание.

„ Няма страна, която желае да има бедстваща класа. За да няма бедстваща класа, тези хора би трябвало да имат приходи. За да имат приходи, би трябвало да има правдивост. Когато има мощна междинна класа, тя използва, употребява, усилва се произвеждане, разкриват се работни места – и се понижава неравенството “, безапелационен бе той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР