Преговорите за съставяне на коалиционно правителство са във финална фаза.

...
Преговорите за съставяне на коалиционно правителство са във финална фаза.
Коментари Харесай

БЗНС към ДБ: Как е възможно да сътрудничите с партньори от висшия червен антураж?

Преговорите за сформиране на съдружно държавно управление са във крайна фаза. Това предизвика Български земеделски народен съюз, с водач Николай Ненчев да разгласят пред медиите своя позиция по значимата тематика.

Ето цялостния текст:

„ За демократите от Демократична България властта не си коства политическата цена, която ще платят. До през вчерашния ден се наричахте демократи и десни, само че явно от на следващия ден ще се озовете в левия съюз сред ченгетата на Държавна сигурност от някогашната Българска комунистическа партия и хибридните им производни от Радев. Това ли е смяната, към която се стремите и която наричате „ наша “? Промяна, осъществявана под егидата на левия президент и под директното командване на неговия политически план? Промяна, реализирана от някогашните полицаи, от сътрудници на Държавна сигурност, от червени олигарси и от целия този посткомунистически хайлайф, който докара страната ни до банкрут и я тласна надалеч от евроатлантическото ѝ развиване? Как е допустимо да сте склонни да сътрудничите с сътрудници от висшия червен антураж, който държавното управление на Иван Костов се опитваше с всички сили да в профил вечно?

Защо тъкмо вие през днешния ден помагате да бъдат възкресени тези, против които се борехме и против които излизахме да протестираме? България е изправена пред тежки рецесии за решение, само че в основата на властта, която виждаме да се оформя, ще стоят остарели и провалени персонажи, а паралелно с тях застават и нови лица, с недоказани личностни качества и хрумвания, само че

подвластни и командвани от алените стратези

Излезте от политическата си кома и поемете отговорността пред демократична България, пред обществото, което в преобладаващата си част към този момент е с ясна европейска еднаквост. Оставете хибридните воини на Кремъл, които завладяват България под сякаш американска благословия. Демократите би трябвало да са против тези сили, а не да изпадат в подчинена взаимозависимост от тях. Никакъв министерски пост не коства такава предателска цена. Спомнете си кои сме и какви полезности отстояваме към този момент повече от 30 години и не легитимирайте нова алена власт, замаскирана като смяна. Не може и не трябва да забравяме „ сполуката “, която ни донесе ръководството на Българска социалистическа партия и против която възстанахме като демократи. Не забравяйте за водача на Обединената демократична съпротива и Български земеделски народен съюз Никола Петков, когато през септември 1944 година подаде ръка на българските комунисти в доста по-трудни за България времена, а те му взеха главата! Затова не се превръщайте в съучастници на тяхната нова „ смяна “! Не повтаряйте грешките от близката ни история, тъй като политическата цена, която ще би трябвало да се заплати ще бъде доста висока! И то освен от вас и вашите партии, а от цяла България!

Защо в последния миг решихте да гласувате срещу индивида, недвусмислено декларирал готовността си да се бори против Цацаров и Гешев – Лозан Панов, с цел да подкрепите левия претендент за президент? Защо останахте глухи за прокремълския лобизъм на Радев и не се възмутихте, че той неприкрито и обществено утвърди съветската окупация на Крим. Защо се съюзихте се с Радев и с Българска социалистическа партия в плана им за нова власт? Не разбирате ли, че вашите нови „ сътрудници “ към този момент ви предадоха? На изборите Радев съумя да изсмуче електората ви и да подмени идеологическия ви облик, а в този момент неговите протежета се пробват да ви обезличат политически и да се възползват от депутатските ви гласове за задачите на новия им властови поход към цялото И дано всички демократи дружно да отстояват правото на България да бъде свободна и самостоятелна страна – да се избави от Кремъл, от някогашните червени и от техните съвременни наследници! “

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР