Преговорите на SoftBank с трите най-големи банки в Япония за

...
Преговорите на SoftBank с трите най-големи банки в Япония за
Коментари Харесай

SoftBank може да не осигури финансиране за спасяването на WeWork

Преговорите на SoftBank с трите най-големи банки в Япония за отпущането на заем в размер от 3 милиарда $ може да пропаднат, защото те са достигнали лимитите си за финансиране на институцията, съобщи Reuters, цитирайки личен източник. Това значи, че ръководената от Масайоши Сон банка може да не е способна да даде пакета от 9,5 милиарда $, нужен за спасяването на WeWork.

При това развиване се чака финансовата инжекция за затруднената компания да не може да бъде отпусната до края на годината. Проблем е и че финансовите институции към този момент са мощно скептични за опцията на стартъпа да обслужва заемите си.

Трите банки, с които договаря SoftBank, са Mizuho Financial Group, Mitsubishi UFJ Financial Group и Sumitomi Mitsui Financial Group. Възможно е те да бъдат склонени да провиснал финансирането, в случай че обаче избегнат експозиция към започващата компания, показва Reuters. Според някои от източниците на изданието SoftBank е подготвена да употребява каузи си от 26% в търговеца Alibaba като залог за евентуална договорка.
 WeWork се трансформира във все по-голям призрачен сън за вложителите и банките
WeWork се трансформира във все по-голям призрачен сън за вложителите и банките

Загубите на стартъпа се удвоиха до 1,25 милиарда $ през третото тримесечие

" SoftBank е значим клиент, по тази причина желаеме да създадем всичко, което можем, с цел да помогнем, само че би трябвало да имаме поради кредитния риск ", споделил е един от старшите банкери, интервюирани от изданеито.

" Банките не могат да намалят условията си при разпределяне на заем единствено за SoftBank ", сподели старши шефът на S&P Рийоджи Йошизава. Според него съществува опция те да провиснал синдикиран заем на банката, което обаче ще отнеме време.

През октомври SoftBank уточни, че ще инжектира 9,5 милиарда за избавяне на WeWork, откакто първичното ѝ обществено предложение на компанията се провали зрелищно, защото пазарите нямаха доверие в свръхзадлъжнелия бизнес, ръководен по това време от Адам Нюман.
 WeWork и SoftBank договориха $1,75 милиарда заем от Goldman Sachs
WeWork и SoftBank договориха $1,75 милиарда заем от Goldman Sachs

Поредната избавителна финансова инжекция за стартъпа

Заради блокажа на средства SoftBank получи кредитна линия на стойност 1,75 милиарда $ от Goldman Sachs. В момента междинната претеглена цена на нейния дълг е 3,7%, което е седмата най-висока измежду фирмите, листнати на показателя Nikkei 225.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР