Преговорите между Великобритания и ЕС за търговско споразумение след Брекзита

...
Преговорите между Великобритания и ЕС за търговско споразумение след Брекзита
Коментари Харесай

Преговорите между Великобритания и ЕС за търговско споразумение ще се възобновят утре

Преговорите сред Англия и Европейски Съюз за комерсиално съглашение след Брекзита ще се възобновят на следващия ден след пауза, провокирана от някои различия. Това стана ясно след диалог сред председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и английския министър председател Борис Джонсън, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

В взаимно изказване на Джонсън и Фон дер Лайен, оповестено от " Даунинг стрийт ", се споделя, че би трябвало да се направи " в допълнение изпитание " от преговорните им екипи да се реши дали " значителните различия " могат да бъдат решени и по тази причина договарящите ще се срещнат още веднъж на следващия ден в Брюксел.

" Остават основни различия по три основни тематики - разпределението на квотите за лов на риба, единните правила на играта (нормите, които да съблюдава Англия, с цел да изнася артикули в ЕС) и метода на решение на бъдещи разногласия.

И двете страни подчертаха, че постигането на съглашение е невероятно без доближаване на позициите по тези тематики ", се споделя в взаимното изказване.

Джонсън и Фон дер Лайен са се разбрали да беседват още веднъж в понеделник.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР