Преговорите между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин

...
Преговорите между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин
Коментари Харесай

Кремъл: Срещата между Путин и Байдън беше по-скоро положителна

Преговорите сред президентите на Русия и на Съединени американски щати Владимир Путин и Джо Байдън в Женева минаха "по-скоро със знак плюс ", както сочи оценка на самия Путин. Страните съумяха да схванат къде може да взаимодействат, а къде към момента не - "заради изрично разминаване във възгледите ". Това съобщи през днешния ден Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския водач, в ефира на радио "Ехото на Москва ", съобщи ТАСС.

Песков посочи смисъла на признатия взаимен документ за стратегическата непоклатимост, в който съгласно него се осъществя "специфичната отговорност " на двете страни освен пред народите им, само че и "пред целия свят ".

Русия и Съединени американски щати осъзнават, че би трябвало час по-скоро да стартират договаряния за стратегическата непоклатимост и контрола над въоръженията, акцентира той.
Според съветския зам.-външен министър Сергей Рябков, приказвал пред в. "Комерсант ", този разговор "е въпрос на седмици, а не на месеци ", отбелязва Франс прес.

Очаква се тези дни съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов да се върне във Вашингтон, уточни представителят на Кремъл по отношение на решението от Женева посланиците на двете страни, отзовани за съвещания, да се върнат в съответните задачи.

Путин и Байдън не са обсъждали през вчерашния ден задълбочено тематиката за Украйна, само че тематиката за участие на Украйна в НАТО е "наистина онази същата алена линия ", за каквито нееднократно е споменавал Путин, сподели Песков.

На срещата в Женева не са сверявани описи за възможна замяна на пандизчии сред Русия и Съединени американски щати, при все това е говорено по тематиката. "Тази тематика не обича публичността и по нея би трябвало да се работи по-нататък в цялостна тишина ", уточни представителят.

Русия възприема "доста положително " обстоятелството, че Съединени американски щати не упрекват непосредствено съветските управляващи за последните хакерски атаки. Според американците обаче "някои детайли от тези офанзиви са могли по един или различен метод да се разпростират от съветска територия " - от страна на физически лица или различен някой, сподели Песков.

Важен резултат от срещата бе доказаната евентуална подготвеност на двете страни да разискват нуждата от двустранно съдействие по въпроса за хакерските атаки, акцентира той.

Въпросът за последваща среща сред Путин и Байдън още не е обсъждан, предварителни проекти към този момент няма, заяви представителят на Кремъл в отговор на въпрос.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР