Преговорите между френското правителство и синдикатите за спорната пенсионна реформа

...
Преговорите между френското правителство и синдикатите за спорната пенсионна реформа
Коментари Харесай

Франция отложи преговорите за спорната пенсионна реформа

Преговорите сред френското държавно управление и синдикатите за противоречивата пенсионна промяна в страната се отсрочват за 2021 година, с цел да може управляващите да се концентрират върху икономическото възобновяване от рецесията от COVID-19. Това заяви министър председателят Жан Кастекс, представен от „ Ройтерс “.

Прилагането на промяната, за която упорства президентът Еманюел Макрон, беше блокирано през февруари поради настъпването на пандемията и въвеждането на изключително състояние. Тя ще бъде най-голямата единична смяна на пенсионната система от Втората международна война до през днешния ден. Предложението разгневи профсъюзите и изкара хиляди хора на улицата при започване на годината.

„ Приоритет в този момент е битката против рецесията, работата за заетостта и за оправянето с безработицата “, разяснява Кастекс след първата си среща с представители на синдикатите, откакто публично зае длъжността министър-председател на Франция. Седмица по-рано те го посъветваха да приоритизира спасяването на страната от криза.

Премиерът съобщи още, че промяната, обвързвана с увеличението на пенсионната възраст на 64 години, няма да бъде анулирана.

Промените са част от упоритостта на Макрон да сътвори по-гъвкава и конкурентоспособна работна мощ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР