Преговорите между британските лейбъристи и правителството за изход от задънената

...
Преговорите между британските лейбъристи и правителството за изход от задънената
Коментари Харесай

Край на междупартийните преговори по Брекзит в Лондон

Преговорите сред английските лейбъристи и държавното управление за излаз от задънената улица по Брекзит приключиха без съглашение. Опозиционната групировка упрекна кабинета в възходяща уязвимост и неустойчивост. Премиерът Тереза Мей посочи неналичието на обща позиция измежду лейбъристите по въпроса за нов референдум. Тя към този момент даде обещание да утвърди график за отдръпването си от Даунинг Стрийт след парламентарния избор на договорката по развода в седмицата след 3-ти юни.


Много отрицателно развиване - по този начин ирландският министър председател Лио Варадкар дефинира безрезултатния завършек на договарянията сред Виги и Тори. На тях трябваше да се реализира компромис по съглашението с Брюксел, макар разликите по участие в митнически съюз и нов референдум. Преговорите стигнаха естествения си край, съобщи лейбъристкия водач Джеръми Корбин.
Джеръми Корбин - водач на Лейбъристката партия: Правителството не промени значително позициите си. Налице са фундаментални разлики. Ние желаеме митническо съглашение с Евросъюза, което пази работните места и търговията.
В някои области беше реализирано единодушие, само че други се оказаха по-трудни, уточни министър председателят.
Тереза Мей - министър председател на Англия: В частност не можахме да преодолеем неналичието на обща позиция измежду лейбъристите дали желаят да осъществят Брекзит или са за втори референдум за неговата анулация.
Консерваторите, които поддържат Брекзит, изрично отхвърлят митнически съюз, който съгласно тях би попречил на Острова да подписва търговски съглашения с останалия свят след развода. Критици дефинират и нов избор по Брекзикт като недемократичен.

Бившият външен министър Борис Джонсън е следващият народен представител, който съобщи искания да наследи Тереза Мей на лидерския пост в партията.
 Джереми Корбин разгласи неуспех на договарянията за договорката за Брекзит Джереми Корбин разгласи неуспех на договарянията за договорката за Брекзит
Разговорите за компромиса към Брекзит сред английския министър председател Тереза Мей и опозиционния водач Джерами Корбин пропаднаха в петък, след шест седмици...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР